Αδυναμία να καταλήξουν σε συμφωνία: Νέα συνάντηση Χατζηδάκη - τρόικα την Κυριακή

Σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου για τις αποκρατικοποιησεις την Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2013. Συμμετείχαν οι υπουργοί Ανάπτυξης, Ναυτιλίας, Τουρισμού και Επικρατείας, οι αναπληρωτές υπουργοί Οικονομικων και Περιβάλλοντος και ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ. Στο στιγμιότυπο ο υπ. Αναπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης σε δηλώσεις του στους δημοσιογράους μετά το τέλος της σύσκεψης. 
(EUROKINISSI/ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ)
Σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου για τις αποκρατικοποιησεις την Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2013. Συμμετείχαν οι υπουργοί Ανάπτυξης, Ναυτιλίας, Τουρισμού και Επικρατείας, οι αναπληρωτές υπουργοί Οικονομικων και Περιβάλλοντος και ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ. Στο στιγμιότυπο ο υπ. Αναπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης σε δηλώσεις του στους δημοσιογράους μετά το τέλος της σύσκεψης. (EUROKINISSI/ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ) EUROKINISSI

Συνεχίζεται και αύριο Κυριακή η συνάντηση Χατζηδάκη με τους εκπροσώπους της τρόικα. Που συμφωνούν και πού διαφωνούν εκπρόσωποι της κυβέρνησης και θεσμικοί δανειστές

Αύριο στις 10 το πρωί θα συναντηθούν και πάλι οι εκπρόσωποι της τρόικα με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας για τους πλειστηριασμούς καθώς ούτε σήμερα κατέστη δυνατόν, στην δυόμιση ωρών συνάντησή τους να φτάσουν σε συμφωνία.

Η σημερινή συνάντηση έληξε με την τρόικα να είναι αμετακίνητη σε ό,τι αφορά στα κριτήρια, (εισοδηματικά, περιουσιακά, αντικειμενική αξία, κ.λπ.) που θα περιλαμβάνονται στη μεταβατική διάταξη για τους πλειστηριασμούς κύριας κατοικίας η οποία θα ισχύσει το 2014.

Η ελληνική πλευρά θέλει να υπάρξει συμφωνία προκειμένου να νομοθετήσει, ωστόσο δηλώνει αποφασισμένη να προχωρήσει μονομερώς σε νομοθετική ρύθμιση, εάν δεν καταστεί εφικτό να βρεθεί γραμμή συνεννόησης.

Σημειώνεται ότι υπάρχει μια καταρχήν συμφωνία όσον αφορά στο να παραμένει σε ισχύ ο νόμος Κατσέλη για τη δικαστική προστασία και σε ό,τι αφορά το μόνιμο καθεστώς κατά το πρότυπα του Ιρλανδικού μοντέλου που θα ισχύσει από το 2015.

Πηγή: ΑΠΕ

SHARE:

24Media Network