Κυριακή της Ορθοδοξίας: Μπλόκο σκοταδισμού της Εκκλησίας στους πολιτικούς

Διαβάζεται σε 2'
Κυριακή της Ορθοδοξίας
Κυριακή της Ορθοδοξίας EUROKINISSI

Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας αποφάσισε να μην γιορτάσει την Κυριακή της Ορθοδοξίας στη Μητρόπολη Αθηνών, όπως συνηθίζεται, ούτως ώστε να μην μπορούν να παραστούν εκπρόσωποι της Πολιτείας.

Στον απόηχο της ψήφισης του νομοσχεδίου για την ισότητα στον γάμο, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος “σπάει” μια παράδοση δεκαετιών, αφού αποφασίστηκε ότι δεν θα εορτάσει την Κυριακή της Ορθοδοξίας στη Μητρόπολη Αθηνών αλλά στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Ασωμάτων Πετράκη, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να παραστούν  οι εκπρόσωποι της Πολιτείας ανάμεσα στους οποίους η Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο Πρωθυπουργός.

Προσερχόμενος την Τρίτη το πρωί στις εργασίες της Ιεράς Συνόδου, ο  Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος επανέλαβε ότι η Εκκλησία θα ασχοληθεί εκ νέου με το ζήτημα. «Δεν έχει αλλάξει τίποτα, η Εκκλησία θα ασχοληθεί με όλη αυτή την γκάμα των θεμάτων προσεχώς» τόνισε αρχικά ο επικεφαλής της Εκκλησίας της Ελλάδας και συνέχισε λέγοντας στους δημοσιογράφους πως «νέοι είστε όλοι, να κάνετε βαπτίσεις, αλλά τέτοιου είδους γάμους δεν σας εύχομαι».

Σημειώνεται πως πρόκειται για μια σκοταδιστική κίνηση, η οποία δείχνει ξεκάθαρα την ενόχληση της Εκκλησίας απέναντι στην Πολιτεία για την ψήφιση του νομοσχεδίου για τα ομόφυλα ζευγάρια. Δεν είναι, άλλωστε, η πρώτη φορά από την ψήφιση του νομοσχεδίου που ιερείς προχωρούν σε τέτοιες κινήσεις και δηλώσεις, μη διστάζοντας δε να βάλουν στο στόχαστρο ακόμη και τις οικογένειες βουλευτών που τάχθηκαν υπέρ του γάμου ομοφύλων.

Από την Προεδρία της Δημοκρατίας έλεγαν ότι η Κατερίνα Σακελλαροπούλου απέστειλε χθες, 4 Μαρτίου, προσκλήσεις προς τον Πρόεδρο της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο, και τα Μέλη της Συνόδου, για το καθιερωμένο γεύμα που παραθέτει προς τιμήν τους στο Προεδρικό Μέγαρο,  με την ευκαιρία της Εορτής της Ορθοδοξίας.

“Ο Πρόεδρος και τα Μέλη της Δ.Ι.Σ. είναι πάντα ευπρόσδεκτοι στο Προεδρικό Μέγαρο, παράλληλα όμως είναι σεβαστή και η απόφασή τους ως προς το αν θα αποδεχθούν την πρόσκληση”, καταλήγει η σχετική ανακοίνωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας.

Από την κυβέρνηση δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο σχετικά με το που θα εορταστεί από την Εκκλησία η Κυριακή της Ορθοδοξίας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα