Αγωνία για τη διαπραγμάτευση. Σύσκεψη υπό τον Τσίπρα στο Μαξίμου

Meeting between the greek Prime Minister, Alexis Tsipras and Mayors of Greece, in Athens, on Apr. 25, 2015 /    ,        ,  , 25 , 2015
Meeting between the greek Prime Minister, Alexis Tsipras and Mayors of Greece, in Athens, on Apr. 25, 2015 / , , , 25 , 2015 NICK PALEOLOGOS / SOOC

Κρίσιμες ώρες για την Ελλάδα, την ώρα που οι διαφορές με τους εταίρους παραμένουν μεγάλες. Έκτακτη σύσκεψη της πολιτικής ομάδας διαπραγμάτευσης

Σύσκεψη της πολιτικής ομάδας διαπραγμάτευσης με τη συμμετοχή του Αλέξη Τσίπρα είναι σε εξέλιξη στο Μαξίμου. Στη σύσκεψη συζητείται η πορεία των διαπραγματεύσεων στο Brussels Group.

Το χάσμα μεταξύ Ελλάδας και εταίρων μοιάζει για αυτή την ώρα να είναι αγεφύρωτο, καθώς κυβερνητικοί κύκλοι τονίζουν πως η μη απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, η επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, καθώς και η άρση της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος στα ασφαλιστικά ταμεία είναι «παραπάνω από κόκκινη γραμμή».

Η εμπλοκή αυτή, βέβαια έρχεται στην χειρότερη χρονική στιγμή, καθώς η Ελληνική πλευρά ευελπιστούσε στο κλείσιμο της συμφωνίας προκειμένου να υπάρξει ένα θετικό σήμα για την ρευστότητα από την ΕΚΤ στην προσεχή συνεδρίασή της Τετάρτης με το να αυξήσει το όριο στην έκδοση ομολόγων.

Παρά τα βήματα που έχουν γίνει και από τις δυο πλευρές σε σημαντικά θέματα, όπως οι πρόωρες συνταξιοδοτήσεις, τα δημοσιονομικά και οι ιδιωτικοποιήσεις, η εικόνα που δίνεται είναι πως για άλλη μια φορά οι διαπραγματεύσεις κινούνται στο σημείο μηδέν.

Ο πρωθυπουργός είχε χθες συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου για όλα τα θέματα με τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών και συντονιστή της πολιτικής ομάδας διαπραγμάτευσης Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Με τις εργασίες στο Brussels Group, πάντως, σε αυτήν τη φάση να ολοκληρώνονται και να συνεχίζονται τη Δευτέρα, τα τεχνικά κλιμάκια βρίσκονται πλέον σε μια φάση αναδιοργάνωσης με την κάθε πλευρά να ενημερώνει τις κυβερνήσεις της για την πορεία των διαπραγματεύσεων.

(Πηγή φωτογραφίας: Sooc.gr)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Αλέξης Τσίπρας, ΣΥ.ΡΙΖ.Α.
SHARE:

24Media Network