Αιχμές κατά Γεωργιάδη από το ΠΑΣΟΚ: Προκαλούν ανασφάλεια οι εξαγγελίες του

ΑΘΗΝΑ-ΓΡΑΦΕΙΑ ΠΑΣΟΚ-ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΠΑΣΟΚ(EUROKINISSI-ΖΩΝΤΑΝΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ)
ΑΘΗΝΑ-ΓΡΑΦΕΙΑ ΠΑΣΟΚ-ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΠΑΣΟΚ(EUROKINISSI-ΖΩΝΤΑΝΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ) EUROKINISSI

Κάλεσμα από το ΠΑΣΟΚ στον Άδωνι Γεωργιάδη να προχωρήσει άμεσα σε διάλογο με τις Διοικήσεις και το Προσωπικό στα Ψυχιατρικά Νοσοκομεία

Αιχμές κατά του υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη από το ΠΑΣΟΚ που επισημαίνει ότι οι εξαγγελίες του για την υλοποίηση της Ψυχιατρικής Μεταρρύθμισης μόνο βεβαιότητα δεν προκαλούν.

"Τα Ψυχιατρικά Νοσοκομεία προσφέρουν σημαντικές υπηρεσίες στους τομείς της Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης, στις εισαγωγές για νοσηλεία, στην επανένταξη στη κοινωνία και την απoασυλοποίηση των χρόνιων Ασθενών.

Στα Ψυχιατρικά Νοσοκομεία απευθύνεται η πιο ευπαθής ομάδα του πληθυσμού, οι ψυχικά πάσχοντες, που ραγδαία αυξάνονται λόγω οικονομικής κρίσης.

Το Δημόσιο Σύστημα Ψυχικής Υγείας στηρίζεται κατά 80% στα Ψυχιατρικά Νοσοκομεία και στο υπόλοιπο 20% από τους Ψυχιατρικούς Τομείς των Γενικών Νοσοκομείων. Απαιτείται να δημιουργηθούν νέοι Ψυχιατρικοί Τομείς στα Γενικά Νοσοκομεία.

Σήμερα όμως επιχειρείται η κατάργηση των Ψυχιατρικών Νοσοκομείων χωρίς να δημιουργούνται αντίστοιχες υπηρεσίες στα Γενικά Νοσοκομεία.

Οι εξαγγελίες του Υπουργείου Υγείας κάθε άλλο παρά δημιουργούν βεβαιότητα για την υλοποίηση της Ψυχιατρικής Μεταρρύθμισης. Αντίθετα οδηγούν σε ανασφάλεια τους εργαζόμενους στο χώρο, μιας και ποτέ δεν πραγματοποιήθηκε ο σχετικός διάλογος.

Το ΠΑΣΟΚ σέβεται ιδιαίτερα την προσφορά των μη κυβερνητικών οργανώσεων που συμμετέχουν στην αποασυλοποίηση χρόνια ασθενών.

Όμως αυτό δεν αρκεί. Χρειάζονται απόλυτα και τα Ψυχιατρικά Νοσοκομεία, φυσικά με την απαραίτητη μετεξέλιξη και μετασχηματισμό τους.

Καλούμε τον Υπουργό Υγείας να προχωρήσει άμεσα σε διάλογο με τις Διοικήσεις και το Προσωπικό στα Ψυχιατρικά Νοσοκομεία- καθώς και με τους φορείς των συγγενών ψυχικά πασχόντων ασθενών- ώστε να βρεθεί η καλύτερη δυνατή λύση και να διασφαλισθεί η σωστή παροχή υπηρεσιών και η προοπτική επανένταξης στην κοινωνία για τους ψυχικά πάσχοντες", επισημαίνεται σε ανακοίνωση από τον Τομέα Υγείας του ΠΑΣΟΚ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Πατούλης στο NEWS 247: Είναι αναξιόπιστοι. Αποφάσισαν 2.500 απολύσεις στον χώρο της Υγείας χωρίς να έχουν σχέδιο

SHARE:

24Media Network