Αικατερίνη Σακελλαροπούλου: Παραιτήθηκε από πρόεδρος του ΣτΕ

Αικατερίνη Σακελλαροπούλου: Παραιτήθηκε από πρόεδρος του ΣτΕ
Η νέα πρόεδρος της Βουλής Αικατερίνη Σακελλαροπούλου Eurokinissi

Η παραίτηση της επιδόθηκε στον υπουργό Δικαιοσύνης, ενόψει της ορκωμοσίας της ως Προέδρου της Δημοκρατίας στις 13 Μαρτίου.

Την παραίτησή της από τη θέση της Προέδρου του ΣτΕ υπέβαλε η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου στον υπουργό Δικαιοσύνης Κωνσταντίνο Τσιάρα.

Πλέον, η νέα Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα αναλάβει τα νέα καθήκοντά της, αφού δώσει θρησκευτικό όρκο σε ειδική πανηγυρική συνεδρίαση της Βουλής. Η ορκωμοσία πρόκειται να λάβει χώρα μετά τη λήξη της θητείας του απερχόμενου ΠτΔ, Προκόπη Παυλόπουλου, δηλαδή την 13η Μαρτίου 2020.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα καθήκοντά της στο ΣτΕ  θα αναπληρώνει, μέχρι το υπουργικό συμβούλιο επιλέξει τον νέο πρόεδρο του ΣτΕ, ο αρχαιότερος αντιπρόεδρος του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου και πρόεδρος του Ε΄ Τμήματος, Αθανάσιος Ράντος. Δεν ειναι η πρώτη φορά που ο κ. Ράντος αναπληρώνει τον πρόεδρο του ΣτΕ, αφού το ίδιο είχε πράξει και μετά την παραίτηση του Νικ. Σακελλαρίου. Παράλληλα, το υπουργείο Δικαιοσύνης θα ξεκινήσει  την διαδικασία πλήρωσης της κενής θέσης.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα