Προεδρία της Δημοκρατίας: Όταν το News 24/7 αναφέρθηκε στην επιλογή Σακελλαροπούλου

Προεδρία της Δημοκρατίας: Όταν το News 24/7 αναφέρθηκε στην επιλογή Σακελλαροπούλου
Αικατερίνη Σακελλαροπούλου Facebook

Από τις 5 Νοεμβρίου το News 24/7 και τα "Παιχνίδια Εξουσίας" είχαν αποκαλύψει το όνομα της Αικατερίνης Σακελλαροπούλου. Τι ανέφερε το ρεπορτάζ

Ο κύβος ερρίφθη και ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε την πρότασή του για την Προεδρία της Δημοκρατίας. Το News 24/7 και τα “Παιχνίδια Εξουσίας” από τις 5 Νοεμβρίου είχαν τις πληροφορίες για την πρόταση του πρωθυπουργού.

“Στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού, μέλη της κυβέρνησης έχουν προτείνει στον Κυριάκο Μητσοτάκη για το ύπατο πολιτειακό αξίωμα, την Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, Πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας από το 2018″, έγραφαν δύο μήνες πριν τα “Παιχνίδια Εξουσίας”.

Ακόμα, στο ίδιο κείμενο ο Βασίλης Σκουρής συμπλήρωνε: “Το επιχείρημα είναι πως η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, πέραν της αναμφίβολα σημαντικής προσωπικότητάς της, έχει προταθεί και έχει εκλεγεί (πρώτη γυναίκα στην ιστορία) Πρόεδρος του ΣτΕ επί εποχής ΣΥΡΙΖΑ και, συνεπώς η Κουμουνδούρου δεν θα μπορέσει παρά να είναι θετική στην ψηφοφορία που θα γίνει. Το ίδιο θετική θα είναι, σύμφωνα με τα πρόσωπα που έχουν κάνει τη σχετική πρόταση και το Κίνημα Αλλαγής, καθώς η Πρόεδρος του ΣτΕ έχει μεγάλη απήχηση στο χώρο και, επιπλέον, άριστη σχέση με τον Ευάγγελο Βενιζέλο”.

Σημειώνεται πως η πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη για την Προεδρία της Δημοκρατίας είναι μία κίνηση γεμάτη συμβολισμό, καθώς θα πρόκειται για την πρώτη γυναίκα στο ανώτατο πολιτειακό αξίωμα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα