Πελετίδης: Αίτηση ακύρωσης στο ΣτΕ για τη μεταφορά των ταμειακών διαθέσιμων των Δήμων στην ΤτΕ

Πελετίδης: Αίτηση ακύρωσης στο ΣτΕ για τη μεταφορά των ταμειακών διαθέσιμων των Δήμων στην ΤτΕ
Ο δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης Eurokinissi

Διαφωνώντας κάθετα με την κυβερνητική απόφαση για μεταφορά των ταμειακών διαθέσιμων των Δήμων στην Τράπεζα της Ελλαδας, ο Κώστας Πελετίδης κατέθεσε σχετική αίτηση ακύρωση στο ΣτΕ.

O Κώστας Πελετίδης μετέβη την Τετάρτη το πρωί στο Διοικητικό Εφετείο Πατρών και με βάση τη σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου (στις 20 Φλεβάρη 2019), κατέθεσε αίτηση ακύρωσης στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) για την μεταφορά των ταμειακών διαθέσιμων του Δήμου στην Τράπεζα της Ελλάδος. Μαζί του ήταν ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών, Παναγιώτης Μελάς.

ε δήλωσή του ο Δήμαρχος της Πάτρας τόνισε: «Δεν μπορούμε εμείς να παραδίδουμε τα χρήματα του Δήμου με τα οποία έχουμε προγραμματίσει μια σειρά έργων και μετά, σαν επαίτες, να ζητάμε να μας τα δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος. Στο πλαίσιο λοιπόν και της απόφασης που πήρε το Δημοτικό μας Συμβούλιο, ήρθαμε σήμερα και καταθέσαμε αίτηση ακύρωσης της απόφασης του Υπουργού Οικονομικών».

Στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 20 Φλεβάρη, ο Δήμαρχος Πατρέων, ενημέρωσε το Σώμα για το θέμα, αναφέροντας, μεταξύ άλλων, τα εξής: “Η πρόσφατη δημοσίευση σε ΦΕΚ της απόφασης της Κυβέρνησης, που εξαναγκάζει Δήμους και Περιφέρειες να καταθέσουν στην Τράπεζα της Ελλάδας τα όποια ταμειακά διαθέσιμα τους, δεν ξαφνιάζει κανέναν. Ήταν άλλωστε από τις πρώτες νομοθετικές πράξεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, όταν ακόμη λεοντάριζε με τους λεγόμενους «δανειστές» και έσχιζε ακόμη τα μνημόνια”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα