Αλέξης Γεωργούλης: Για σοβαρά αδικήματα η καταγγελία στις βελγικές αρχές

Αλέξης Γεωργούλης: Για σοβαρά αδικήματα η καταγγελία στις βελγικές αρχές
Alexis Georgoulis / Instagram

Για σοβαρά αδικήματα σεξουαλικής φύσεως κατηγορείται ο ευρωβουλευτής Αλέξης Γεωργούλης για υπόθεση που χρονολογείται το 2020-2021. Η απομάκρυνσή του από τον ΣΥΡΙΖΑ, το αίτημα των βελγικών αρχών για άρση της ασυλίας του και οι αντιδράσεις των κομμάτων.

Εκτός ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και της ευρω-ομάδας του ετέθη, το απόγευμα της Δευτέρας (17/04) ο ευρωβουλευτής Αλέξης Γεωργούλης αμέσως μετά την ενημέρωση περί καταγγελίας εις βάρος του που φέρεται να αφορά σε σοβαρά αδικήματα σεξουαλικής φύσης.

«Ο ευρωβουλευτής Αλέξης Γεωργούλης τίθεται εκτός ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, σε συνέχεια της ενημέρωσης που είχαμε σήμερα για καταγγελία εις βάρος του και δεδομένης της ανάγκης να διαλευκανθεί πλήρως η σχετική υπόθεση» ανέφερε στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

Το αίτημα για άρση της ασυλίας του γνωστοποίησε η πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μέτσολα, η οποία το μόνο που δήλωσε είναι ότι οι αρμόδιες βελγικές αρχές ζήτησαν την άρση της ασυλίας του ευρωβουλευτή και το ζήτημα παραπέμπεται στην επιτροπή νομικών υποθέσεων.

«Έλαβα αίτημα από τις αρμόδιες βελγικές αρχές για την άρση της κοινοβουλευτικής ασυλίας του Αλέξη Γεωργούλη. Το αίτημα παραπέμπεται στην Επιτροπή Νομικών Υποθέσεων».

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες οι διαδικασίες για άρση ασυλίας χρειάζονται χρόνο μέχρι να φτάσουν στην ολομέλεια, εκτός αν ασκηθεί πίεση να επισπευθούν.

Η καταγγελία για παρενόχληση

Σύμφωνα με πληροφορίες, η καταγγελία για παρενόχληση φέρεται να έχει γίνει από υπάλληλο του Ευρωκοινοβουλίου στις Βρυξέλλες πριν από τρία χρόνια, την περίοδο 2020-2021.

Όταν έγινε η καταγγελία, η γυναίκα ήταν υπάλληλος της Ευρωβουλής, ενώ πλέον είναι υπάλληλος της νομικής υπηρεσίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Επίσης, φέρεται να είναι στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και να ανήκει στη νέα γενιά στελεχών του κόμματος, ενώ θεωρείται εκ των πλέον εμπίστων στελεχών του Νίκου Ανδρουλάκη.

Ο ίδιος ο Αλέξης Γεωργούλης ισχυρίζεται ότι πρόκειται για ψευδή καταφανώς κατηγορία. «Στο πλαίσιο αυτό και επειδή δεν θέλω επ’ ουδενί να επηρεάσω τον αγώνα που δίνει ο ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, σε όλα τα επίπεδα, με ένα καθαρά προσωπικό ζήτημα, θέτω τον εαυτό μου στη διάθεση των οργάνων του κόμματος και υποβάλλω την παραίτησή μου από μέλος του κόμματος καθώς και από την Ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ» ισχυρίζεται, μεταξύ άλλων, σε ανάρτησή του.

Εκτός ευρωομάδας και ΣΥΡΙΖΑ τέθηκε ο ευρωβουλευτής

Ανακοίνωση εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ δηλώνοντας ότι «ο ευρωβουλευτής Αλέξης Γεωργούλης τίθεται εκτός ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ».

«Ο Ευρωβουλευτής Αλέξης Γεωργούλης τίθεται εκτός της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, σε συνέχεια της ενημέρωσης που είχαμε σήμερα για καταγγελία εις βάρος του και δεδομένης της ανάγκης να διαλευκανθεί πλήρως η σχετική υπόθεση» ανέφερε η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Η ανακοίνωση του Αλέξη Γεωργούλη

«Δυστυχώς ζούμε σε δύσκολες και επικίνδυνες εποχές. Προς μεγάλη μου έκπληξη πληροφορούμαι ότι υποβλήθηκε σε βάρος μου, καταφανώς ψευδής και συκοφαντική καταγγελία, για περιστατικό που δήθεν συνέβη πριν τρία χρόνια. Απέναντι σε αυτήν την ψευδή και προσβλητική επίθεση, που πραγματοποιείται – μάλλον όχι τυχαία – λίγες ημέρες πριν τις εθνικές εκλογές, προτίθεμαι να δώσω τη μάχη μου στη δικαιοσύνη, για την αλήθεια και την αποκατάσταση του ονόματός μου, αιτούμενος ο ίδιος την άρση της ευρωβουλευτικής μου ασυλίας.

Στο πλαίσιο αυτό και επειδή δεν θέλω επ’ ουδενί να επηρεάσω τον αγώνα που δίνει ο ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, σε όλα τα επίπεδα, με ένα καθαρά προσωπικό ζήτημα, θέτω τον εαυτό μου στη διάθεση των οργάνων του κόμματος και υποβάλλω την παραίτησή μου από μέλος του κόμματος καθώς και από την Ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Με εκτίμηση

Αλέξης Γεωργούλης»

ΠΑΣΟΚ: Η υπόθεση αφορά σοβαρά ποινικά αδικήματα

Σκληρή απάντηση έδωσε το ΠΑΣΟΚ στον Αλέξη Γεωργούλη ο οποίος έδωσε πολιτικές προεκτάσεις στην καταγγελία που έγινε εις βάρος του για παρενόχληση.

Συγκεκριμένα το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, τονίζει σε ανακοίνωσή του: «Η υπόθεση για την οποία ζητήθηκε η άρση ασυλίας του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ., Αλέξη Γεωργούλη, αφορά σοβαρά ποινικά αδικήματα και ως τέτοια πρέπει να αντιμετωπίζεται πρωτίστως από τον ελεγχόμενο από τη δικαιοσύνη. Κανείς άλλος δεν έχει δώσει πολιτικές προεκτάσεις παρά μόνο ο ίδιος».

Και προσθέτει: «Το αίτημα άρσης της ασυλίας του κ. Γεωργούλη είναι προϊόν έρευνας των βελγικών αρχών έπειτα από καταγγελία, που έγινε το 2020. Οι διαδικασίες που ακολουθούν οι βελγικές αρχές, εναπόκεινται στη δική τους αρμοδιότητα και δεν “υπαγορεύονται” από τρίτους, όπως υπονοούν κάποιοι δήθεν δικαιωματιστές.

Υπάρχει όμως πράγματι μια πολιτική διάσταση, που επισημαίνουμε: Είναι ντροπή στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, που κατά τ’ άλλα δηλώνουν υπέρμαχοι των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, να διαρρέουν ονόματα μη σεβόμενοι την ποινική προδικασία.

Ακόμη και σε αυτό το τραγικό γεγονός, υπέρτερη αξία έχει το μικροκομματικό τους συμφέρον. Απαιτείται να επιδειχθεί από όλους η ίδια διακριτικότητα και σοβαρότητα, με τις οποίες το θύμα εδώ και τόσο καιρό χειρίζεται την υπόθεση τηρώντας απαρέγκλιτα τη μυστικότητα της διαδικασίας».

ΝΔ: Σε τι ακριβώς αφορά η καταγγελία εις βάρος του Αλέξη Γεωργούλη

«Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Γεωργούλης σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι παραιτήθηκε από την ευρωομάδα και από μέλος του ΣΥΡΙΖΑ ύστερα από αίτημα για άρση της ασυλίας του. Ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι τέθηκε εκτός κόμματος ύστερα από ενημέρωση που είχαν σήμερα για καταγγελία εις βάρος του. Σε τι ακριβώς αφορά η καταγγελία; Έγινε σήμερα για πρώτη φορά;» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ.

«Ο κ. Γεωργούλης παραιτήθηκε όπως λέει ο ίδιος ή αποπέμφθηκε όπως λέει ο ΣΥΡΙΖΑ;» προσθέτει.

«Επειδή, προφανώς, οι λόγοι που οδηγούν έναν ευρωβουλευτή εκτός κόμματος είναι εξαιρετικά σοβαροί, οι πολίτες αναμένουν απαντήσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ» καταλήγει το κυβερνών κόμμα.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα