Αλλαγές και στα Πόθεν Έσχες με το πολυνομοσχέδιο για την αξιολόγηση

Αλλαγές και στα Πόθεν Έσχες με το πολυνομοσχέδιο για την αξιολόγηση
Discussion and vote on the Plenum of the Greek Parliament for the new social security reform bill, in Athens, on May 8, 2016 / , , 8 , 2016 SOOC

Τα ηνία της επιτροπής Πόθεν Έσχες περνούν στην Θεσμών και Διαφάνειας. Διαχωρίζονται τα πολιτικά στελέχη από τα μη πολιτικά πρόσωπα

Σαρωτικές αλλαγές στη διαδικασία ελέγχου των περιουσιακών δηλώσεων από την αρμόδια επιτροπή Πόθεν Έσχες της Βουλής φέρνει το φορολογικό πολυνομοσχέδιο που θα ψηφιστεί το Σαββατοκύριακο στην Ολομέλεια της Βουλής με επείγουσες διαδικασίες ενόψει του κλεισίματος της αξιολόγησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης ενημέρωσε τα μέλη της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής ότι στο πολυνομοσχέδιο που θα εισαχθεί προς συζήτηση στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή την Πέμπτη θα ενταχθούν ρυθμίσεις που θα αλλάζουν όλη τη διαδικασία.

Ειδικότερα, πρόεδρος της Επιτροπής Πόθεν Έσχες (σήμερα είναι ο Γιώργος Βαρεμένες) θα τοποθετείται υποχρεωτικά ο πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας (σήμερα είναι η Τασία Χριστοδουλοπούλου) καθώς η όλη διαδικασία περνά στον έλεγχο της επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας.

Επίσης, θα αυξηθούν τα μέλη της επιτροπής Πόθεν Έσχες με τη συμμετοχή περισσότερων προσώπων από το δικαστικό χώρο. Ακόμη, με τις νέες ρυθμίσεις υλοποιείται η ήδη ειλημμένη απόφαση να διαχωριστούν οι υπόχρεοι σε πολιτικά και μη πολιτικά πρόσωπα.

Τα πολιτικά πρόσωπα (υπουργοί, βουλευτές, ευρωβουλευτές, διευθυντές κομμάτων) θα συνεχίσουν να υποβάλλουν δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης στην επιτροπή Πόθεν Έσχες της Βουλής ενώ οι υπόλοιποι θα υποβάλλουν τα πόθεν έσχες τους στην ανεξάρτητη Επιτροπή Καταπολέμησης Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα