Νέα Δημοκρατία: 'Ναι' στις αποκρατικοποιήσεις, 'όχι' στα κόκκινα δάνεια

Συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης "Ενιαίο Σύστημα Κοινωνικής Ασφάλειας - Μεταρρύθμιση ασφαλιστικού-συνταξιοδοτικού συστήματος - Ρυθμίσεις φορολογίας εισοδήματος και τυχερών παιγνίων και άλλες διατάξεις", την Κυριακή 8 Μαΐου 2016.
(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)
Συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης "Ενιαίο Σύστημα Κοινωνικής Ασφάλειας - Μεταρρύθμιση ασφαλιστικού-συνταξιοδοτικού συστήματος - Ρυθμίσεις φορολογίας εισοδήματος και τυχερών παιγνίων και άλλες διατάξεις", την Κυριακή 8 Μαΐου 2016. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) EUROKINISSI

Μουρμούρες από γαλάζιους βουλευτές που ζητούν τη σύγκληση της κοινοβουλευτικής ομάδας. Σήμερα συγκαλεί το συντονιστικό όργανο της ΚΟ ο Κυριάκος Μητσοτάκης, την ώρα που βρίσκεται αντιμέτωπος και με τη διασπαστική κίνηση στη ΔΑΠ που κατήλθε με δύο διαφορετικά ψηφοδέλτια στις φοιτητικές εκλογές

Αναταράξεις, αν και σε ελεγχόμενο βαθμό, προκαλούνται στην γαλάζια κοινοβουλευτική ομάδα, καθώς επικρατεί μια σχετική σύγχυση ενόψει της ψηφοφορίας της Κυριακής για το πολυνομοσχέδιο με το οποίο αναμένεται να κλείσει την αξιολόγηση η κυβέρνηση.

Αποκρατικοποιήσεις πρωτίστως και δευτερευόντως τα κόκκινα δάνεια που η ΝΔ εξέταζε το ενδεχόμενο να μην καταψηφίσει έχουν προκαλέσει συζητήσεις στους κόλπους των γαλάζιων βουλευτών, κάποιοι εκ των οποίων έχουν ζητήσει τη σύγκληση της κοινοβουλευτικής ομάδας, προκειμένου να ληφθούν οι τελικές αποφάσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες στους κόλπους της γαλάζιας ΚΟ υπάρχουν δύο απόψεις, μία που βλέπει θετικά την ψήφιση των σχετικών διατάξεων του πολυνομοσχεδίου και μια δεύτερη που τάσσεται υπέρ της συλλήβδην καταψήφισης του νομοσχεδίου της κυβέρνησης.

Σήμερα ο κ. Μητσοτάκης θα συγκαλέσει σύσκεψη με τους συντονιστές της ΚΟ προκειμένου να συζητηθεί το θέμα, με τη Συγγρού να διαμηνύει χτες πως θα τοποθετηθεί συνολικά για το νομοσχέδιο όταν θα γίνει γνωστό στις λεπτομέρειές του.

Αρμόδιες πηγές αφήνουν να διαφανεί πως αν υπάρχει κάτι που θα μπορούσε να ψηφιστεί από πλευράς ΝΔ, αυτό αφορά μόνο τις αποκρατικοποιήσεις ωστόσο και πάλι διατηρούν σοβαρές επιφυλάξεις αν πρώτα δεν δουν τι συγκεκριμένα θα περιέχουν οι σχετικές διατάξεις. Πάντως χτες ο αντιπρόεδρος της βουλής Νικήτας Κακλαμάνης είχε σχεδόν προαναγγείλει την ψήφιση των αποκρατικοποιήσεων, προσθέτοντας ωστόσο ότι «η κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ συντεταγμένα θα στηρίξει ότι αποφασίσουν τα όργανα».

Η Συγγρού πάντως δεν θεωρεί ότι υπάρχει σοβαρό θέμα στους κόλπους της αξιωματικής αντιπολίτευσης, εκτιμώντας ότι κανείς από τους γαλάζιους βουλευτές «δεν θα μεταφέρει την κρίση του ΣΥΡΙΖΑ στο εσωτερικό της ΝΔ».

Εν τω μεταξύ η εικόνα σύγχυσης που εκπέμπεται από τη ΝΔ, επιτείνεται και από την πρωτοφανή στην ιστορία της ΔΑΠ διασπαστική κίνηση, καθώς κατήλθε με δύο διαφορετικά ψηφοδέλτια στις φοιτητικές εκλογές, χωρίς ωστόσο η «επίσημη» ΔΑΠ απολέσει τα πρωτεία. Η μερίδα εκείνη της γαλάζιας νεολαίας που θέλησε την ξεχωριστή καταγραφή της σε πανελλαδικό επίπεδο, είχε ως γνώμονα να εκφράσει την αντίθεσή της στον Κυριάκο Μητσοτάκη και στην απόφασή του να επανιδρύσει την ΟΝΝΕΔ.

Μάλιστα αυτό το γεγονός επισκιάζει εν μέρει και την φετινή πρωτιά της φοιτητικής παράταξης της ΝΔ. Στην ηγεσία του κόμματος δεν αποδίδουν ιδιαίτερες πολιτικές προεκτάσεις στην κίνηση αυτή μιας μερίδας της ΔΑΠ, την οποία και χρεώνουν στον πρώην γραμματέα του κόμματος Αντρέα Παπαμιμίκο.

Η Συγγρού στέκεται στο γεγονός ότι για ακόμα μια χρονιά η ΔΑΠ κράτησε την πρώτη θέση σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ. Συνεργάτης του κ. Μητσοτάκη τονίζει άλλωστε πως αυτό που ενδιαφέρει τη ΝΔ είναι η πλειοψηφική παρουσία της φιλελεύθερης ιδεολογίας στο χώρο των φοιτητών και σπουδαστών.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Νέα Δημοκρατία
SHARE:

24Media Network