Ανασχηματισμός: Γεροβασίλη-Παπακώστα στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη

Ανασχηματισμός: Γεροβασίλη-Παπακώστα στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη

Γυναικείο δίδυμο αναλαμβάνει τα ηνία της Κατεχάκη - Οι δύο κυρίες είχαν συναντηθεί νωρίτερα με Αλέξη Τσίπρα και Πάνο Καμμένο αντίστοιχα.

Τα ηνία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, μετά την ανακοίνωση του ανασχηματισμού αναλαμβάνει η μέχρι πρότινος Υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγα Γεροβασίλη, η οποία νωρίτερα είχε περάσει την πόρτα του Μεγάρου Μαξίμου και αποδέχτηκε την θέση που της προτάθηκε κατά την διάρκεια της συνάντησή της με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Δίπλα της, στο τιμόνι του νευραλγικού Υπουργείου θα έχει μια άλλη γυναίκα και συγκεκριμένα την επικεφαλής της κίνησης Ν.Ε.Ο Κατερίνα Παπακώστα η οποία πριν τον ανασχηματισμό είχε συναντηθεί με τον Υπουργό Άμυνας και πρόεδρο των ΑΝΕΛ Πάνο Καμμένο, στα γραφεία μάλιστα των ΑΝΕΛ στην Βουλή.

Η τελευταία είναι αναμφίβολα από τα κεντρικά πρόσωπα του ανασχηματισμού και αυτό διότι υπήρξε βουλευτής της ΝΔ, ενώ έχει διατελέσει υφυπουργός Υγείας της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας. Διαγράφηκε από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ τον Οκτώβριο του 2017, με απόφαση του προέδρου του κόμματος, Κυρ. Μητσοτάκη.

Τον Ιούλιο του 2018 η Κατερίνα Παπακώστα κατέθεσε στον Άρειο Πάγο την ιδρυτική διακήρυξη του νέου κόμματος «Νέα Ελληνική Ορμή» (Ν.Ε.Ο.). Σε δηλώσεις της υποστήριξε ότι πρόκειται για ένα κόμμα που τοποθετείται στην κοινωνική κεντροδεξιά και έχει ως προτεραιότητα την κοινωνική ατζέντα.

Είναι δικηγόρος. Σπούδασε στη Νομική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου με ειδίκευση στο Εμπορικό & Φορολογικό Δίκαιο. Η Κατερίνα Παπακώστα γεννήθηκε στον Πειραιά το 1961 και είναι παντρεμένη με τον Θεόδωρο Σιδηρόπουλο και μητέρα δύο παιδιών.

Εκλέχθηκε για πρώτη φορά βουλευτής το 2000 και επανεκλέχθηκε το 2004, το 2007, το 2012 και τον Σεπτέμβριο του 2015. Το 1997 εκλέχθηκε μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της Ν.Δ. (μοναδική εκλεγμένη γυναίκα στο Λεκανοπέδιο), ενώ το 2004 ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής της αναθέτει τη Γραμματεία Γυναικείων Θεμάτων της Ν.Δ. Διετέλεσε Α’ Αντιπρόεδρος, στην Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος και στη Διακομματική Επιτροπή για την εξέταση του σωφρονιστικού συστήματος.

Η “βαριά ατζέντα” του Υπουργείου

Το πρώτο μεγάλο “στοίχημα” για την νέα ηγεσία του Υπουργείου είναι η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης λόγω των μεγάλων συλλαλητηρίων που παραδοσιακά οργανώνονται αλλά και της παρουσίας εκεί του Υπουργού Εμπορίου των ΗΠΑ, καθώς οι ΗΠΑ είναι η τιμώμενη χώρα.

Στη συνέχεια βέβαια θα έχουν να διαχειριστούν και άλλα “καυτά” ζητήματα όπως η δράση του Ρουβίκωνα, τα Εξάρχεια αλλά και την λεγόμενη “μικρή” εγκληματικότητα ενώ στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη υπάγεται και η Πυροσβεστική Υπηρεσία πράγμα που σημαίνει ότι θα κληθούν να διαχειριστούν και τη διάδοχη κατάσταση με την νέα διάρθρωση της Πολιτικής Προστασίας μεταρρύθμιση που εξήγγειλε ο ίδιος ο πρωθυπουργός από το Υπουργείο Εσωτερικών λίγες μέρες μετά την τραγωδία στο Μάτι.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα