Αναστροφή και της περικοπής του αφορολόγητου προαναγγέλλει ο Τσακαλώτος

Αναστροφή και της περικοπής του αφορολόγητου προαναγγέλλει ο Τσακαλώτος
Φωτογραφία αρχείου eurokinissi

Ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο αναστροφής εκτός του μέτρου της περικοπής των συντάξεων και της μείωσης του αφορολόγητου.

Ενδεχόμενο αναστροφής εκτός από την περικοπή των συντάξεων και αυτής του αφορολόγητου που έχει προγραμματιστεί για το 2020 άφησε από την Βουλή ο υπουργός οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Αναφερόμενος κυρίως στην τοποθέτηση του εκπροσώπου του ΚΙΝΑΛ κ. Γιάννη Κουτσούκου επανέλαβε ότι η Κυβέρνηση αναγκάστηκε να δεχθεί το 2017 τις περικοπές για τις συντάξεις και το αφορολόγητο επειδή πίεσαν Γερμανία και Ολλανδία για συμμετοχή του ΔΝΤ.

«Τότε λέγατε ότι δεν υπάρχουν αντίμετρα αλλά μόνο μέτρα. Μάλιστα λέγατε ότι οι περικοπές και στις συντάξεις και του αφορολόγητου θα γίνουν το 2019 Τότε το ΔΝΤ έλεγε ότι θα έχουν πρωτογενές 1% του ΑΕΠ τον περασμένο Οκτώβριο έλεγε 1,4% του ΑΕΠ και τώρα λέει 3,5% του ΑΕΠ. Τώρα υπάρχει ο χώρος να μην περικοπούν οι συντάξεις να μην περικοπεί το αφορολόγητο και να έχουμε και αντίμετρα σε βάθος τετραετίας», κατέληξε ο υπουργός Οικονομικών.

Ωστόσο, δεν άνοιξε τα χαρτιά του για την διαπραγμάτευση που γίνεται τον τελευταίο καιρό για το δημοσιονομικό χώρο που υπάρχει για τα ποιες και πότε θα είναι οι ελαφρύνσεις που θα εφαρμοστούν μιλώντας για μια «αμφισημία» που θα διευκρινιστεί σύντομα.

Σε ό,τι αφορά τις κατηγορίες περί μεταβίβασης στην Ελληνική Εταιρία Συμμετοχών και Περιουσίας ο υπουργός οικονομικών διευκρίνισε ότι η σχετική απόφαση θέτει σαφώς περιορισμούς για αιγιαλό και ακίνητα που άπτονται του δημοσίου συμφέροντος.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα