Ανασυγκροτείται η ΚΟ του Ποταμιού

Σταύρος Θεοδωράκης, επικεφαλής του Ποταμιού
Σταύρος Θεοδωράκης, επικεφαλής του Ποταμιού MOTIONTEAM

Μετά και τη θετική γνωμοδότηση του Επιστημονικού Συμβουλίου - Χθες, ορκίστηκε βουλευτής ο Νίκος Νυφούδης και έτσι συμπληρώνεται ο απαιτούμενος αριθμός των πέντε βουλευτών.

Ανασυγκροτήθηκε η κοινοβουλευτική ομάδα του Ποταμιού μετά την σχετική θετική γνωμοδότηση του Επιστημονικού Συμβουλίου της Βουλής. Το Ποτάμι θα έχει ξανά κοινοβουλευτική ομάδα με όλα τα σχετικά προνόμια, καθώς, μετά την ορκωμοσία του Νίκου Νυφούδη στην θέση της Κατερίνας Μάρκου και της Αντιγόνης Λυμπεράκη στην θέση του Γιώργου Αμυρά, το Ποτάμι έχει τον ελάχιστο αριθμό των πέντε βουλευτών που εκλέχθηκε με τις λίστες του στις τελευταίες εκλογές, όπως προβλέπει ο Κανονισμός της Βουλής.

Ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης ενημέρωσε τον πρόεδρο του Ποταμιού Σταύρου Θεοδωράκη για την γνωμοδότηση του Επιστημονικού Συμβουλίου επισημαίνοντας ότι οι υπηρεσίες της Βουλής θα προβούν σε όλες τις δέουσες ενέργειες για την ανασυγκρότηση της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος. Υπενθυμίζεται ότι στην κοινοβουλευτική ομάδα του Ποταμιού συμμετέχουν ακόμα ο αντιπρόεδρος του κόμματος Γιώργος Μαυρωτάς κι ο πρώην αντιπρόεδρος της Βουλής Σπύρος Λυκούδης.

Η κοινοβουλευτική ομάδα του Ποταμιού είχε διαλυθεί μετά την ανεξαρτητοποίηση του Γ. Αμυρά, ο οποίος αποχώρησε λόγω της θετικής στάσης του Ποταμιού στην Συμφωνία των Πρεσπών. Στην συνέχεια αποχώρησε από το Ποτάμι κι ο Γρηγόρης Ψαριανός. Ο Γ. Αμυράς κι η Κ. Μάρκου παραιτήθηκαν από βουλευτές για να είναι υποψήφιοι ευρωβουλευτές με την ΝΔ, καθώς το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν αποδέχεται την άρση του σχετικού ασυμβιβάστου που ψηφίστηκε πρόσφατα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ποτάμι
SHARE:

24Media Network