ΔΕΘ υπό αστυνομικό κλοιό

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΑΥΞΗΜΕΝΑ ΜΕΤΡΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΕΝΟΨΕΙ ΤΗΣ ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΣΤΗΝ 76η ΔΕΘ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΑΥΞΗΜΕΝΑ ΜΕΤΡΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΕΝΟΨΕΙ ΤΗΣ ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΣΤΗΝ 76η ΔΕΘ MOTIONTEAM

Τεράστια η κινητοποίηση της ΕΛ.ΑΣ. για τα εγκαίνια της 76ης ΔΕΘ το Σάββατο. Αλλαγές της τελευταίας στιγμής στο πρόγραμμα του πρωθυπουργού. Διαβάστε το πρόγραμμα των κινητοποιήσεων (Pics)

Πρωτοφανή τα μέτρα ασφαλείας στη Θεσσαλονίκη ενόψει των εγκαινίων της 76ης Διεθνούς Έκθεσης.

Το Σάββατο και την Κυριακή το πρόγραμμα του πρωθυπουργού περιλαμβάνει δύο αλλαγές σε σχέση με την περσινή διοργάνωση.

Δείτε τι καιρό θα κάνει τις ημέρες της Διεθνούς Έκθεσης στη Θεσσαλονίκη.

Τα εγκαίνια της 76ης ΔΕΘ δεν θα τα κάνει ο κ. Παπανδρέου, αλλά ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, στις 9.30 το πρωί του Σαββάτου, στο κτίριο διοίκησης.

Ο κ. Παπανδρέου θα μιλήσει στις 8 το βράδυ του Σαββάτου σε εκδήλωση στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης» της ΔΕΘ και θα παρουσιάσει τις βασικές κατευθύνσεις της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης το επόμενο διάστημα.

Την Κυριακή, η συνέντευξη του πρωθυπουργού δεν θα δοθεί στον συνήθη χώρο του συνεδριακού κέντρου «Ι. Βελλίδης», αλλά στην Αποθήκη Γ΄του Οργανισμού Λιμένος (ΟΛΘ) στη 1 μ.μ.

Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας

Σύμφωνα με το σχεδιασμό των αστυνομικών αρχών, στα μέτρα θα λάβουν μέρος περισσότεροι από 5500 αστυνομικοί και ενδεικτικό της κινητοποίησης είναι ότι η φετινή δύναμη που επιστρατεύει η ΕΛ.ΑΣ. είναι μεγαλύτερη από κάθε άλλη χρονιά, θυμίζοντας μέρες Συνόδου Κορυφής του 2003.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΑΥΞΗΜΕΝΑ ΜΕΤΡΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΕΝΟΨΕΙ ΤΗΣ ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΣΤΗΝ 76η ΔΕΘ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΑΥΞΗΜΕΝΑ ΜΕΤΡΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΕΝΟΨΕΙ ΤΗΣ ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΣΤΗΝ 76η ΔΕΘ MOTIONTEAM

Η πρόσβαση των διαδηλωτών προς το Συνεδριακό Κέντρο «Ι. Βελλίδης» και τη νότια πύλη της ΔΕΘ (έναντι της πλατείας της ΧΑΝΘ), απ’ όπου διέρχονται παραδοσιακά όλες οι πορείες, σχεδιάζεται να αποκλειστεί με την τοποθέτηση του φράχτη από μέταλλο και πλεξιγκλάς που χρησιμοποιήθηκε το καλοκαίρι στην πλατεία Συντάγματος.

Εξάλλου, κλούβες των ΜΑΤ θα παραταχθούν γύρω από τις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ, ενώ αστυνομικοί θα αναπτυχθούν σε καίρια σημεία και κεντρικούς δρόμους.

Ο γαλλικής κατασκευής μεταλλικός φράχτης δεν θα αποτελέσει τη μοναδική «καινοτομία» της ΕΛ.ΑΣ. στα φετινά εγκαίνια της ΔΕΘ.

Όπως έγινε γνωστό, στη Θεσσαλονίκη θα ανηφορίσει και ο "Αίαντας", η αντλία ρίψης νερού που αποκτήθηκε τα τελευταία χρόνια από την Αστυνομία, προκειμένου να χρησιμοποιηθεί σε περιπτώσεις γενικευμένων επεισοδίων. Το θωρακισμένο όχημα, που θα βρίσκεται σε επιφυλακή και ενδέχεται να χρησιμοποιηθεί μόνο εάν η κατάσταση ξεφύγει από κάθε έλεγχο, έχει χωρητικότητα περίπου έξι τόνων νερού και διαθέτει υποδοχείς για χρωστικές ουσίες και δακρυγόνα.

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών θα διαθέσει τρεις εισαγγελείς, οι οποίοι θα επιβλέπουν τα μέτρα της Αστυνομίας και τις διαδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν, στο πλαίσιο των εγκαινίων της 76ης ΔΕΘ.

Συγκεντρώσεις και πορείες

Στις 3 το απόγευμα του Σαββάτου, την ώρα που οι αστυνομικές δυνάμεις θα σχηματίζουν κλοιό γύρω από το Συνεδριακό Κέντρο "Ι. Βελλίδης", οι "Αγανακτισμένοι" θα θέσουν σε εφαρμογή το "σχέδιο αποκλεισμού της ΔΕΘ", όπως το χαρακτηρίζουν οι ίδιοι.

Θα πραγματοποιηθούν τρεις προσυγκεντρώσεις (στην οδό Βασιλέως Γεωργίου, έξω από το κτίριο του πρώην 424 στρατιωτικού νοσοκομείου και στο Λευκό Πύργο) και στη συνέχεια οι διαδηλωτές θα κινηθούν προς το Βελλίδειο.

Μισή ώρα αργότερα, ιδιοκτήτες ταξί από διάφορες πόλεις της Ελλάδας, θα συγκεντρωθούν στο Ιβανόφειο, στην οδό Αγίου Δημητρίου και γύρω στις 6 το απόγευμα θα πραγματοποιήσουν πορεία, χωρίς τα αυτοκίνητά τους, μέχρι το συνεδριακό κέντρο.

Επίσης, στις 6 το απόγευμα θα πραγματοποιηθούν οι συγκεντρώσεις των ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ και ΣΥΡΙΖΑ, μπροστά από το άγαλμα του Βενιζέλου, των φοιτητών, στην πολυτεχνική σχολή του ΑΠΘ, των φιλάθλων της ομάδας του Ηρακλή, στο «Κατσάνειο» αθλητικό κέντρο, καθώς επίσης και των αντεξουσιαστών, στην Καμάρα.

Για τις 6.30 το απόγευμα, εξάλλου, προγραμματίστηκε η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ, στην πλατεία Αριστοτέλους.

Μετά τις 7 το βράδυ αναμένεται να ξεκινήσουν και αυτές οι πορείες, από τα παραπάνω διαφορετικά σημεία συγκέντρωσης, με κατάληξη το Συνεδριακό Κέντρο "Ι.Βελλίδης".

Πορεία ένστολων την Παρασκευή

Με τις μεσημεριανές αποδοκιμασίες κατά του πρωθυπουργού έξω από το δημαρχιακό μέγαρο Θεσσαλονίκης και τη συγκέντρωση των ένστολων το απόγευμα, άρχισαν την Παρασκευή οι κινητοποιήσεις ενόψει της έναρξης της 76ης Διεθνούς Έκθεσης της Θεσσαλονίκης.

Πανελλαδική συγκέντρωση διαμαρτυρίας αστυνομικών, πυροσβεστών, λιμενικών και εργαζομένων στο ΕΚΑΒ, στο άγαλμα του Βενιζέλου πραγματοποιήθηκε το απόγευμα στη Θεσσαλονίκη.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ - ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ - ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ - ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ - ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ MOTIONTEAM

Οι ένστολοι διαμαρτύρονται για τις μισθολογικές περικοπές που υφίστανται, αλλά και για τις περικοπές στις δαπάνες των υπηρεσιών τους, που όπως ισχυρίζονται, οδηγούν σε εξαθλίωση τα Σώματα Ασφαλείας.

Η κεντρική εξέδρα της εκδήλωσης στήθηκε μπροστά από το άγαλμα του Βενιζέλου, απ' όπου οι εκπρόσωποι των Ομοσπονδιών τους, πραγματοποιούν ομιλίες. Νωρίτερα, χαιρετισμούς απηύθυναν βουλευτές κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Λίγο μετά τις 8 το βράδυ, οι "Αγανακτισμένοι" διοργάνωσαν μουσική συναυλία, στο χώρο μπροστά από τον Λευκό Πύργο.

Νωρίτερα ο Γ. Παπανδρέου είχε σύσκεψη με παραγωγικούς φορείς της πόλης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Γιούχαραν τον πρωθυπουργό

SHARE:

24Media Network