Ανδρουλάκης: Ανάπτυξη χωρίς κράτος δικαίου και κοινωνικό κράτος δεν γίνεται

Διαβάζεται σε 2'
Νίκος Ανδρουλάκης
Συζήτηση για την ακρίβεια στην Ολομέλεια της Βουλής (ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Την αποπομπή της Νίκης Κεραμέως από το υπουργείο Εσωτερικών ζήτησε ο Νίκος Ανδρουλάκης με αφορμή το σκάνδαλο με τα στοιχεία των ομογενών.

Απαντήσεις στον Κυριάκο Μητσοτάκη έδωσε στην δευτερολογία του από το βήμα της Βουλής στην προ ημερησίας διάταξης συζήτηση ο Νίκος Ανδρουλάκης. Τονίζοντας ότι η κυβερνητική πολιτική συνιστά απόκλιση από την Ευρώπη κι επισημαίνοντας ότι ανάπτυξη δεν νοείται χωρίς δικαιώματα και κοινωνικό κράτος. Παράλληλα ζήτησε την αποπομπή της υπουργού Εσωτερικών, Νίκης Κεραμέως.

Επιμένοντας στα ζητήματα της σύγκλισης με την Ευρώπη ο Νίκος Ανδρουλάκης τόνισε πως «συγκλίνω σημαίνει φθάνω όχι μόνον στο μ.ο των δεικτών αλλά στον πυρήνα της ευημερίας των κρατών στην Ευρώπη. Αυτό η Ελλάδα το είχε πετύχει». Επισημαίνοντας πως δεν «ξεχνά αυτός ο λαός ότι μπόρεσε να κάνει Ολυμπιακούς Αγώνες» ούτε «ξεχνάει ο λαός ποιος έκανε το δημόσιο σύστημα υγείας, το ΕΣΥ». Αναρωτήθηκε ρητορικά αν «είναι απόκλιση ή δεν είναι να είμαστε τελευταίοι σε αγοραστική δύναμη σε όλη την Ευρωζώνη και προτελευταίος στην Ευρώπη των 27;» ενώ ανάλογη επισήμανση έκανε και για την κατάσταση της δημόσιας υγείας στην χώρα.

Παράλληλα εξήγησε γιατί έθεσε στην συζήτηση ζητήματα κράτους δικαίου. Όπως είπε ο Νίκος Ανδρουλάκης «για εμάς ανάπτυξη χωρίς κράτος δικαίου και κοινωνικό κράτος δεν γίνεται» αφού «ευημερία του λαού σημαίνει σεβασμός στα δημοκρατικά δικαιώματα, καλό δημόσιο σχολείο και νοσοκομείο». Αναφερόμενος στο ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου για τα ζητήματα του κράτους δικαίου στην Ελλάδα επισήμανε πως ο πρωθυπουργός «συνεχίζει να λέει ότι είναι προϊόν συμφωνιών κάτω από το τραπέζι» αναρωτώμενος «πόσα κόμματα μπορούμε να ελέγξουμε από διαφορετικές κοινοβουλευτικές ομάδες. Εμείς είμαστε πίσω από το κόμμα του Μακρόν, το κόμμα των Πρασίνων και από τους βουλευτές του Λαϊκού Κόμματος που στήριξαν το ψήφισμα;».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αξίωσε την αποπομπή της υπουργού Εσωτερικών Νίκης Κεραμέως με αφορμή την υπόθεση της διαρροής των στοιχείων ομογενών. Όπως δήλωσε «η κ.Κεραμέως θα έπρεπε να αποτελεί παρελθόν» αφού «συζητάμε για την κλοπή χιλιάδων στοιχείων από κομματικούς παράγοντες της Ν.Δ και την διανομή τους σε στελέχη της Ν.Δ. Η κ.Κεραμέως έπρεπε ήδη να έχει φύγει».

Τέλος αναφερόμενος στο Μεσανατολικό επισήμανε πως «αυτό που εξελλίσσεται είναι μια γενοκτονία που δεν αφήνει περιθώριο για κάποιον να χαϊδεύει τον Νετανιάχου» . Τόνισε πως «ήμασταν η πρώτοι που καταδικάσαμε την Χαμάς, όλη την Χαμάς. Αλλά από αυτό μέχρι να φτάσουμε στο σημείο κάποιοι στην χώρα μας να είναι οπαδοί του Νετανιάχου είναι αδιανόητο και σοκαριστικό»

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα