Ανδρουλάκης: Απρεπής η στάση του Σούνακ – Εθνικό ζήτημα η επανένωση των Γλυπτών

Διαβάζεται σε 1'
Ο Νίκος Ανδρουλάκης
Ο Νίκος Ανδρουλάκης EUROKINISSI

Για ένα ζήτημα εθνικό ζήτημα, που υπερβαίνει κόμματα, πρόσωπα και κυβερνήσεις έκανε λόγο ο Νίκος Ανδρουλάκης, αναφορικά με την επανένωση των γλυπτών του Παρθενώνα, στον απόηχο της ακύρωσης της συνάντησης Μητσοτάκη – Σούνακ.

Απρεπή χαρακτήρισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, την κίνηση του Ρίσι Σούνακ να ακυρώσει τη συνάντησή του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη μετά τις δηλώσεις του τελευταίου για τα Γλυπτά του Παρθενώνα.

Κατά την ομιλία του σε ειδική εκδήλωση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ για το ιδιωτικό χρέος και τα «κόκκινα» δάνεια, ο κ. Ανδρουλάκης καυτηρίασε τη στάση του Βρετανού πρωθυπουργού, σημειώνοντας πως η παράταξή του διεκδίκησε την επανένωση των Γλυπτών ήδη από τη δεκαετία του ’80.

«Δεν μπορώ να μην ξεκινήσω από την απρεπή στάση του Βρετανού πρωθυπουργού απέναντι στον Ελληνα πρωθυπουργό και την ακύρωση της συνάντησής τους, λόγω της τοποθέτησης της χώρα μας για την επανένωση των γλυπτών του Παρθενώνα, κάτι που η παράταξή μας διεκδίκησε τη δεκαετία του ’80 με την αείμνηστη Μελίνα Μερκούρη» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον ίδιο, πρόκειται για ένα ζήτημα εθνικό, που υπερβαίνει κόμματα, πρόσωπα και κυβερνήσεις. «Για εμάς είναι προτεραιότητα αυτός ο αγώνας, διότι θεωρούμε ότι είναι δίκαιο και αφορά τον παγκόσμιο πολιτισμό, τα γλυπτά αυτά να επανενωθούν και να έρθουν στην κοίτη της Δημοκρατίας, την πατρίδα της Δημοκρατίας, στην Αθήνα».

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα