Ανδρουλάκης για Τέμπη: Η κυβέρνηση είναι υπεύθυνη για το αδίστακτο σχέδιο χειραγώγησης της κοινής γνώμης

Διαβάζεται σε 2'
O Νίκος Ανδρουλάκης στο βήμα της Βουλής
O Νίκος Ανδρουλάκης στο βήμα της Βουλής Eurokinissi

Η αιχμηρή δήλωση του Νίκου Ανδρουλάκη για τη φερόμενη συρραφή των ηχητικών των συνομιλιών του σταθμάρχη, την ημέρα του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, σχολίασε αιχμηρά τη παραδοχή του διευθύνοντος συμβούλου του ΟΣΕ, Π. Τερεζάκη, πως υπήρξε συρραφή των επίμαχων ηχητικών για το δυστύχημα των Τεμπών.

«Οι χθεσινές δηλώσεις του κ. Τερεζάκη είναι αποκαλυπτικές, καθώς επιβεβαιώνουν ότι λίγες ώρες μετά την τραγωδία, κάποιος -που δεν θα έπρεπε-, είχε στα χέρια του τις επίμαχες συνομιλίες του σταθμάρχη, τις χάλκευσε και τις διοχέτευσε σε ένα φιλικό προς την κυβέρνηση μέσο μαζικής ενημέρωσης», δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Πρόσθεσε πως «έπρεπε να καταθέσουμε πρόταση δυσπιστίας και να καταθέσω αναφορά στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για να μάθουμε ότι η κυβέρνηση δεν είναι μόνο υπεύθυνη για την τραγωδία, αλλά και για ένα αδίστακτο σχέδιο χειραγώγησης της κοινής γνώμης».

Ο κ. Ανδρουλάκης τόνισε πώς «έχουμε χρέος και θα κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας για να οδηγηθούν οι υπεύθυνοι της τραγωδίας και αυτού του αδίστακτου σχεδίου χειραγώγησης, στη δικαιοσύνη. Έχουμε χρέος απέναντι στις οικογένειες των θυμάτων, απέναντι στους τραυματίες και την ελληνική κοινή γνώμη».

Υπενθυμίζεται ότι ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ, Παναγιώτης Τερεζάκης, μιλώντας σε ραδιοφωνική εκπομπή του ΣΚΑΙ, δήλωσε,

“Μοντάζ, απ’ ότι έχω εγώ καταλάβει, και μπορεί να έχω καταλάβει και λάθος, ότι κάποιο κομμάτι της συνομιλίας κόπηκε από το σύνολο των συνομιλιών που έχουν γραφτεί. Τώρα, τι μπορεί να σημαίνει αυτό ,ποιος το έκοψε και γιατί το έκοψε, έχω πει κατ’ επανάληψη και δημόσια, τόσο όσοι έχουμε εμπλακεί στον οργανισμό, σε αυτή τη διαδικασία που έχουμε πάρει, έχουμε δώσει ηχητικά κατά καιρούς, όλα τα στοιχεία επικοινωνίας μας, τα κινητά μας, τα emails μας, τα υπηρεσιακά emaila των οργανισμών είναι στη διάθεση των ανακριτικών αρχών, όποτε θέλουν μπορούν να τα ανοίξουν, να διαπιστώσουν τι διακινήθηκε, πώς διακινήθηκε, πού διακινήθηκε [..] 

[..] Ο διάλογος αυτός είναι υπαρκτός, έχει γίνει, μπορεί να μην έχει δοθεί ολόκληρος, να έχουν κοπεί κομμάτια και να έχουν μπει. Αυτό ίσως οι δημοσιογράφοι που έκαναν αυτό το ρεπορτάζ να εξηγήσουν αν έκοψαν, δεν έκοψαν, πέραν του αν το έχουν πάρει και από που το έχουν πάρει. Ο οργανισμός δεν είχαμε ποτέ κανέναν λόγο να κόψουμε ή να αποκρύψουμε ή να παραποιήσουμε το οτιδήποτε”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα