Ανδρουλάκης μετά τη συνάντηση με Ράμμο: “Ο λαός πρέπει να μάθει την αλήθεια”

Διαβάζεται σε 5'
Ανδρουλάκης μετά τη συνάντηση με Ράμμο: “Ο λαός πρέπει να μάθει την αλήθεια”
Συνάντηση του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ - Κινήματος Αλλαγής, Νίκου Ανδρουλάκη με τον επικεφαλής της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ) Χρήστο Ράμμο (ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI)

Με τον πρόεδρο της ΑΔΑΕ, Χρήστο Ράμμο, προκειμένου να ενημερωθεί για τους λόγους που βρέθηκε υπό παρακολούθηση από την ΕΥΠ, συναντήθηκε ο Νίκος Ανδρουλάκης. Ζήτησε επιτάχυνση των διαδικασιών.

Στην ΑΔΑΕ προκειμένου να συναντηθεί με τον Χρήστο Ράμμο και να ενημερωθεί για τους λόγους που βρέθηκε υπό παρακολούθηση από την ΕΥΠ, μετέβη ο Νίκος Ανδρουλάκης το πρωί της Δευτέρας (8/4).

Την ανάγκη να υπάρχει καθολικός σεβασμός στα ανθρώπινα δικαιώματα και σκληροί φραγμοί στο παρακράτος και τη διαφθορά επεσήμανε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, εξερχόμενος της ΑΔΑΕ.

«Συνεχίζω αυτόν τον αγώνα με όλες μου τις δυνάμεις, γιατί πιστεύω ότι αξίζει σε εμάς και στα παιδιά μας να ζουν σε μια ευρωπαϊκή κανονικότητα, με καθολικό σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα και με σκληρούς φραγμούς στο παρακράτος και τη διαφθορά.» είπε αρχικά ο κ. Ανδρουλάκης.

«Το σκάνδαλο αυτό δεν είναι μόνο ένα πολιτικό σκάνδαλο. Προφανέστατα, το να παρακολουθείς πολιτικούς αντιπάλους, το μισό υπουργικό συμβούλιο και τους αρχηγούς των Ενόπλων Δυνάμεων, είναι ένα πολιτικό σκάνδαλο. Αλλά είναι και ένα οικονομικό σκάνδαλο, γιατί κάποιοι έβγαλαν εκατομμύρια εμπορεύοντας ένα παράνομο λογισμικό, το οποίο είχε τη σφραγίδα στις εξαγωγές του σημερινού διευθυντή της ΝΔ », είπε ο κ. Ανδρουλάκης μετά τη συνάντηση με τον Χρήστο Ράμμο.

«Ήρθα εδώ να ζητήσω από τον κ. Ράμμο να επιταχύνει τις διαδικασίες και με ενημέρωσε ότι περιμένει να καθαρογραφεί η απόφαση, να επιδοθεί και αμέσως θα κάνει τα νόμιμα και προβλεπόμενα για να έχω την ενημέρωση που χρειάζομαι, και εγώ με τη σειρά μου να ενημερώσω, όπως έχω δεσμευτεί, τον ελληνικό λαό. «Είμαι σίγουρος ότι ανοίγοντας τον δρόμο της αλήθειας, σε αυτή τη νοσηρή υπόθεση, ανοίγω το Κουτί της Πανδώρας για τον Κυριάκο Μητσοτάκη και την κυβέρνηση της ΝΔ που είναι βαθιά εμπλεκόμενη σε μια ιστορία που έχει πλήξει τους θεσμούς και τη δημοκρατία» είπε στη συνέχεια.

Παράλληλα, σε ερώτηση για το εάν η ενημέρωση θα πραγματοποιηθεί πριν τις Ευρωεκλογές, ο κ. Ανδρουλάκης τόνισε: «Το γρηγορότερο δυνατό είναι αυτό που επιδιώκω. Και το επιδιώκω γιατί πιστεύω ότι πρέπει να ενημερωθεί ο ελληνικός λαός. Πρέπει να μάθει την αλήθεια. Ο λαός, όπως στο ζήτημα των υποκλοπών έτσι και στο ζήτημα των Τεμπών και σε άλλα βαριά σκάνδαλα, διψά για αλήθεια και δικαιοσύνη.»

«Έχουμε χρέος οι πολιτικοί, οι βουλευτές που εμπλεκόμαστε με το δημόσιο βίο να εμπλεκόμαστε γιατί δεν αξίζει στον λαό να βιώνει απαξιωτικές καταστάσεις», κατέληξε.

Υπενθυμίζεται ότι το «δρόμο» για την εξέλιξη αυτή άνοιξε η απόφαση του ΣτΕ που έκρινε αντισυνταγματική τη διάταξη που ψήφισε η κυβέρνηση και «έδενε τα χέρια» της Αρχής προκειμένου να παράσχει ενημέρωση στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ.

Τα ερωτήματα

Όπως εύλογα αντιλαμβάνεται κανείς, οι απαντήσεις που θα δοθούν (ή δεν θα δοθούν;) δημιουργούν μείζον ζήτημα. Επαναφέρουν μάλιστα στο επίκεντρο της πολιτικής επικαιρότητας ένα σκάνδαλο που η κυβέρνηση θεωρούσε πως έχει λήξει μετά το αποτέλεσμα των εκλογών του καλοκαιριού.

Το αν ο Νίκος Ανδρουλάκης θα λάβει τις απαντήσεις που διεκδικεί πολιτικά αλλά και νομικά από το 2022, προφανώς δεν είναι θέμα της ΑΔΑΕ. Αντιθέτως εξαρτάται από το υλικό που η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών δεσμεύεται από το νόμο να παράσχει στην ΑΔΑΕ. Οπότε η σημερινή συνάντηση του Νίκου Ανδρουλάκη με τον πρόεδρο της αρχής, Χρήστο Ράμμο, πιθανότατα θα αποκαλύψει το αν υπήρξαν μεθοδεύσεις -φόβους για τις οποίες έχει έγκαιρα εκφράσει το ΠΑΣΟΚ και τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης- συγκάλυψης.

Ερώτημα αποτελεί, επίσης, το αν η κυβέρνηση θα επιχειρήσει να καταφύγει σε νομικά τεχνάσματα ερμηνειών της απόφασης του ΣτΕ. Επίσης, το αν θα επιχειρήσει να αξιοποιήσει την νέα πλειοψηφία που έχει διαμορφωθεί στην Ολομέλεια της ΑΔΑΕ από τις 28 Σεπτεμβρίου του 2023. Από την ημέρα δηλαδή που η κυβερνητική πλειοψηφία της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής μαζί με την Ελληνική Λύση, ανέτρεψε τους έως τότε συσχετισμούς διορίζοντας 7 νέα μέλη στη διοίκηση και διατηρώντας στη θέση του προέδρου τον Χρήστο Ράμμο.

Σημειώνεται ότι κατά την παρουσίαση των υποψηφίων του ΠΑΣΟΚ για τις ευρωεκλογές ο Νίκος Ανδρουλάκης ξεκαθάρισε πως «θα κάνω το χρέος μου, θα πάω στην ΑΔΑΕ να συναντήσω τον κύριο Ράμμο και να ζητήσω επίσημη και νόμιμη ενημέρωση. Με διαφάνεια και αξιοπρέπεια, τιμώντας τους αγώνες των παππούδων και των πατεράδων μας, γιατί αυτό ήταν το ΠΑΣΟΚ, το Κίνημα που εγγυήθηκε τη διάκριση των εξουσιών και τον σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα. Δεν μας έκαναν συνένοχους στα σκοτεινά τους παιχνίδια». Τόνισε μάλιστα πως «ήρθε η ώρα της αλήθειας».

Οχι στο παρασκήνιο, όπως μου ζητούσαν για να με κάνουν συνένοχο στα σκοτεινά τους παιχνίδια». Με την τελευταία αυτή φράση ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σχολίασε την τακτική που είχε ακολουθήσει ο πρωθυπουργός ζητώντας από τον Νίκο Ανδρουλάκη να αποδεχθεί πρόταση… άτυπης και μη θεσμικής ενημέρωσης. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ -θυμίζουμε- είχε αποκαλέσει αυτή την τακτική «ενημέρωση στο αυτί», την οποία και είχε αρνηθεί.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα