Ανδρουλάκης: Χρέος της Πολιτείας να διασφαλίσει ότι δεν θα υπάρξει νέο "Μάτι"

Νίκος Ανδρουλάκης
Νίκος Ανδρουλάκης EUROKINISSI

Την ανάγκη για ένα νέο μοντέλο Πολιτικής Προστασίας για να μην υπάρξει ξανά νέο "Μάτι" τονίζει σε δήλωσή του ο Νίκος Ανδρουλάκης. "Μαύρη επέτειος" η 23η Ιουλίου.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κίνηματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, σε δήλωσή του για τα τέσσερα χρόνια από την τραγωδία στο Μάτι, χαρακτηρίζει τη 23η Ιουλίου «μαύρη επέτειο».

«Συμπληρώνονται τέσσερα χρόνια από την τραγωδία στο Μάτι και η σκέψη μας θα είναι πάντα στους 103 συμπολίτες μας, που τόσο άδικα έχασαν τη ζωή τους, στις οικογένειές τους και στους εκατοντάδες πληγέντες, που άλλαξε άρδην η ζωή τους. Ένας τόπος αναψυχής, ξεκούρασης και ανεμελιάς μετατράπηκε εντός λίγων μόνο ωρών σε πύρινη κόλαση λόγω εγκληματικών λαθών, έλλειψης σχεδίου διάσωσης και ολέθριων χειρισμών», αναφέρει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, σε δήλωσή του.

Επισημαίνει πως «σήμερα, με τους πόρους που διαθέτουμε από το Ταμείο Ανάκαμψης αλλά και με τα κοινά μέσα, που παρέχονται στα κράτη-μέλη μέσω του ενιαίου μηχανισμού πολιτικής προστασίας της ΕΕ, του RescEU, έχουμε τη δυνατότητα να δημιουργήσουμε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο πολιτικής προστασίας με ξεκάθαρο καταμερισμό αρμοδιοτήτων μεταξύ των εμπλεκόμενων αρχών».

Ο κ. Ανδρουλάκης υποστηρίζει ότι είναι χρέος της Πολιτείας να διασφαλίσει ότι δεν θα υπάρξει ποτέ ξανά ένα νέο «Μάτι» και υπογραμμίζει την ανάγκη για ένα νέο μοντέλο Πολιτικής Προστασίας.

«Το μοντέλο αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών να γίνει μέρος μιας σταθερής εθνικής στρατηγικής και να εκσυγχρονιστεί υιοθετώντας βέλτιστες πρακτικές, που έχουν ακολουθήσει άλλες χώρες τα τελευταία χρόνια. Μόνο έτσι θα προστατεύσουμε την ανθρώπινη ζωή και το περιβάλλον», αναφέρει συγκεκριμένα.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Νίκος Ανδρουλάκης, ΠΑΣΟΚ, Κίνημα Αλλαγής, Φωτιά στο Μάτι, Ταμείο Ανάκαμψης
SHARE:

24Media Network