Ανδρουλάκης: Μας δίνει περιθώριο ο άγονος δικομματισμός ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ

Ανδρουλάκης: Μας δίνει περιθώριο ο άγονος δικομματισμός ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ
Ο Νίκος Ανδρουλάκης (ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ/EUROKINISSI)

Την ανάγκη των πολιτών να επιλέξουν την ανανέωση, την ενότητα και την πολιτική αυτονομία, κάτι που δεν προσφέρει το κυβερνών κόμμα, αλλά και της αξιωματικής αντιπολίτευσης, εξέφρασε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Την πεποίθηση ότι οι πολίτες θα επιλέξουν την ανανέωση, την πολιτική αυτονομία και την ενότητα εξέφρασε ο υποψήφιος για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, ενόψει της προεκλογικής διαδικασίας για τις εσωκομματικές εκλογές.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Ant1, ο Νίκος Ανδρουλάκης δήλωσε ικανός να τα υπηρετήσει και να είναι μια ισχυρή επιλογή “η οποία μπορεί να μεγαλώσει την παράταξη στις επόμενες εκλογές”.

Τόνισε την ανάγκη ύπαρξης ενός κόμματος που θα λειτουργεί ως λύση για τις σύγχρονες προκλήσεις της εποχής, περιγράφοντας μια εποχή πολλαπλών κρίσεων.

“Είχαμε την οικονομική, την πανδημική, την προσφυγική, τη γεωπολιτική κρίση. Τα κόμματα δεν είναι προετοιμασμένα να απαντούν με ετοιμότητα στις κρίσεις αυτές. Δεν είναι έτοιμα, δεν έχουν προγράμματα, δεν έχουν στελεχιακό δυναμικό με επάρκεια”.


“Υπάρχει μια κοινή αγωνία, να υπάρξει μια παράταξη προοδευτική, ρεαλιστική, που να δώσει μια πραγματική ελπίδα. Έχει κουραστεί ο ελληνικός λαός από τα πολλά λόγια με λίγες πράξεις”, υποστήριξε.

“Φιλοδοξία μου είναι να προσφέρω ένα τέτοιο κόμμα το οποίο να είναι μια λύση σε όλα αυτά τα προβλήματα, μια λύση προοπτικής, και όχι στασιμότητας και διαχείρισης. Ο κ. Μητσοτάκης λέει “είμαι καλύτερος διαχειριστής από τον Τσίπρα, στηρίξτε με””, δήλωσε σε άλλο σημείο για να προσθέσει την ανάγκη της χώρας σε “ένα μακροπρόθεσμο όραμα για να έχει μια ανταγωνιστική παραγωγική βάση, ισχυρό κοινωνικό κράτος και ανθεκτικότητα σε πολλαπλές κρίσεις. Δε νομίζω ότι το σημερινό πολιτικό σύστημα ιδιαίτερα η κυβέρνηση και η μείζονα αντιπολίτευση, μπορούν να το προσφέρουν”.

Κλείνοντας, ο υποψήφιος για την προεδρία του ΚΙΝΑΛ εκτίμησε ότι θα είναι στο δεύτερο γύρο των εκλογών: “Βλέπω ότι θα είμαι στο δεύτερο γύρο και ότι θα μου δώσει τη δυνατότητα ο κόσμος της παράταξης μας να ηγηθώ της προσπάθειας και να φέρω μια καλύτερη μέρα. Αυτό θα είναι η αρχή, δεν είναι μια κομματική προσπάθεια, είναι μια εθνική προσπάθεια για καλύτερες μέρες”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα