Ανδρουλάκης: Με παλιά υλικά δεν χτίζεις νέα κεντροαριστερά

Ανδρουλάκης: Με παλιά υλικά δεν χτίζεις νέα κεντροαριστερά
NIKOS LIBERTAS / SOOC

"Η ενότητα δεν αρκεί από μόνη της αλλά χρειάζεται ριζοσπαστική ανανέωση ιδεών και προσώπων", δήλωσε ο ευρωβουλευτής

Τη διαφωνία του για τις κινήσεις που γίνονται στο πλαίσιο της ανασυγκρότησης της κεντροαριστεράς, εξέφρασε ο ευρωβουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Νίκος Ανδρουλάκης.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στη Βραδυνή της Κυριακής, σημειώνει μεταξύ άλλων ότι εάν οι διαδικασίες ανασυγκρότησης της κεντροαριστεράς οδηγήσουν σε αναπαλαίωση της παράταξης τότε αυτό θα είναι ένα δώρο προς τον ΣΥΡΙΖΑ. Τόνισε επίσης ότι η ενότητα δεν αρκεί από μόνη της, αλλά χρειάζεται ριζοσπαστική ανανέωση ιδεών και προσώπων.

Για τη κυβέρνηση ανέφερε ότι: «Η οπορτουνιστική της στρατηγική, γύρισε το ρολόι πίσω στο 2012 απαξιώνοντας τις θυσίες του ελληνικού λαού και εκθέτοντας την χώρα σε περαιτέρω κινδύνους.»

Πρόσθεσε επίσης ότι: «Ο χαμένος χρόνος σημαίνει αναπτυξιακή στασιμότητα, περιορισμό των εσόδων για το κράτος, επιδείνωση της ανεργίας, λουκέτα, διάρρηξη του κοινωνικού ιστού και των ελεύθερων επαγγελματιών. Αυτά είναι τα ζητήματα που απασχολούν τους πολίτες και όχι τα παιχνίδια τακτικής της κυβέρνησης με το ΔΝΤ».

Αναφερόμενος στην ένταξη βουλευτών από το Ποτάμι χαρακτηρίζει άκομψο «από τη μια να τους προσκαλούμε για συνεργασία και ταυτόχρονα να παίρνουμε βουλευτές εκλεγμένους στα ψηφοδέλτια του». Υπογράμμισε επίσης για το ίδιο θέμα ότι: «είναι θέμα αξίων να μείνουμε μακριά από τέτοιες κινήσεις που υιοθέτησαν στο παρελθόν η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ».

Τέλος, για την εκλογή Τραμπ εκτιμά ότι: «είναι  η ευκαιρία της Ευρώπης για να πρωταγωνιστήσει ως δημοκρατική, πολιτικά φιλελεύθερη δύναμη αξιών απέναντι στο μισαλλόδοξο λόγο του νέου Αμερικανού Προέδρου».

(Φωτό: sooc.gr)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΠΑΣΟΚ
SHARE:

24Media Network