Ανδρουλάκης: Ντροπή για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο η ομιλία Λαγού

Ανδρουλάκης: Ντροπή για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο η ομιλία Λαγού
Ο ευρωβουλευτής Νίκος Ανδρουλάκης Eurokinissi

Για "ημέρα ντροπής" για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έκανε λόγο ο ευρωβουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, μετά την απόφαση της προέδρου να δώσει τον λόγο στον καταδικασθέντα για την εγκληματική οργάνωση "Χρυσή Αυγή", Ιωάννη Λαγό

Την έκρηξη του ευρωβουλευτή του Κινήματος Αλλαγής, Νίκου Ανδρουλάκη προκάλεσε η απόφαση του προεδρείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, να δώσει τον λόγο στον καταδικασθέντα για την διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης “Χρυσή Αυγή”, Ιωάννη Λαγό.

“Σήμερα είναι μέρα ντροπής για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, επειδή δώσατε τον λόγο σε κάποιον που η ελληνική Δικαιοσύνη έχει καταδικάσει για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση που διέπραξε δολοφονίες. Ντροπή!”, ανέφερε ο Νίκος Ανδρουλάκης στο κλείσιμο της ομιλίας του στην συνεδρίαση του Ευρωκοινοβουλίου για τις παράνομες τουρκικές ενέργειες στα Βαρώσια.

Ο Λαγός βρίσκεται στις Βρυξέλλες, παρά την σε βάρος του καταδίκη, καθώς δεν έχει προχωρήσει ακόμη η άρση της βουλευτικής του ασυλίας.

Σχετικά με τα Βαρώσια ο κ. Ανδρουλάκης σημείωσε χαρακτηριστικά ότι «τα σπίτια έχουν τις πόρτες και τα παράθυρα τους ανοιχτά 46 χρόνια τώρα, περιμένοντας να επιστρέψουν οι Ελληνοκύπριοι πρόσφυγες που βίαια εκδιώχθηκαν» από τον Αττίλα. Όμως οι ενέργειες του Ερντογάν μαζί με τον εκλεκτό του κ. Τατάρ, σβήνουν τις ελπίδες επιστροφής στα πατρογονικά τους εδάφη και υπηρετούν το καταστροφικό σχέδιο της διχοτόμησης.  

Καταδίκασε επίσης τον στρουθοκαμηλισμό των Ευρωπαίων μπροστά στις ενέργειες του Ερντογάν, επισημαίνοντας στον κ. Μπορέλ ότι οι κυρώσεις και το εμπάργκο όπλων στην Τουρκία είναι μονόδρομος.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα