Οι ΑΝΕΛ δεν ψηφίζουν πρόταση μομφής της ΝΔ, κομματική πειθαρχία για Σκοπιανό 

Οι ΑΝΕΛ δεν ψηφίζουν πρόταση μομφής της ΝΔ, κομματική πειθαρχία για Σκοπιανό 
Το έμβλημα των ΑΝΕΛ στη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου MotionTeam

Συνεδρίασε η ΚΟ των ΑΝΕΛ υπό τον Καμμένο με κύριο θέμα τη συμφωνία των Πρεσπών. Θα καταψηφίσουν και θα αποσυρθούν από την κυβέρνηση, χωρίς όμως να τη ρίξουν.

Στην καταψήφιση της συμφωνίας των Πρεσπών με ταυτόχρονη απόσυρση των βουλευτών τους από την κυβέρνηση επιμένουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, με την Κοινοβουλευτική Ομάδα που συνεδρίασε σήμερα υπό τον Πάνο Καμμένο να αποφασίζει πως θα καταψηφίσει ενδεχόμενη πρόταση μομφής της Νέας Δημοκρατίας και άρα θα συνεχίσει να στηρίζει την κυβέρνηση, η οποία βεβαίως θα πρέπει να ανασχηματιστεί.

Η στήριξη αυτή βέβαια είναι… εντός, εκτός και επί τα αυτά της κυβέρνησης και ο Πάνος Καμμένος έχει να διαχειριστεί και τους βουλευτές που θέλουν να ψηφίσουν τη συμφωνία. Για αυτό και στη συνεδρίαση τονίστηκε ότι όλοι θα πρέπει να ακολουθήσουν τη θέση της ΚΟ, άρα θα τεθεί ζήτημα κομματικής πειθαρχίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες στη συνεδρίαση της ΚΟ έγινε και συζήτηση- ενημέρωση για Νovartis και ΚΕΕΛΠΝΟ. “Η διαφθορά είναι πολύ σημαντικό θέμα για εμάς, είναι μέσα στα τρία ζητήματα γαι τα οποία αποφάσισαν συγκυβέρνηση με το ΣΥΡΙΖΑ” τόνιζαν πηγές των ΑΝΕΛ, θέλοντας έτσι να απαντήσουν και σε όσους στο κόμμα ζητούν μέχρι και να ρίξουν την κυβέρνηση για το Σκοπιανό.

Αποφασίστηκε επίσης η ΚΟ να συνεδριάζει κάθε 15 ημέρες, ώστε να “μαζευτούν” εκατέρωθεν αντιδράσεις. Ο κ.Καμμένος έδωσε ρητή εντολή να μη γίνονται διαρροές για τις συνεδριάσεις.

Τέλος η ΚΟ ασχολήθηκε και με τη συνδιάσκεψη του Σαββάτου για την τοπική αυτοδιοίκηση. Οι ΑΝΕΛ δε θα δώσουν χρίσματα πάντως, για να αποφευχθούν οι κομματικές αντιπαραθέσεις.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα