Αγγελική Αδαμοπούλου: Ανεξαρτητοποιήθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ και αποχωρεί από την πολιτική

Αγγελική Αδαμοπούλου: Ανεξαρτητοποιήθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ και αποχωρεί από την πολιτική
Eurokinissi

Όπως γνωστοποίησε σε επιστολή της, η Αγγελική Αδαμοπούλου αποφάσισε να αποχωρήσει από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ καθώς για προσωπικούς λόγους δεν επιθυμεί να θέσει υποψηφιότητα με καμία παράταξη στις προσεχείς εκλογές.

Την ανεξαρτητοποίησή της ανακοίνωσε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ  Αγγελική Αδαμοπούλου, η οποία είχε φύγει πριν μερικούς μήνες από το ΜέΡΑ25..

Η βουλευτής που κρατάει την έδρα της γνωστοποίησε την απόφασή της αυτή με επιστολή που απέστειλε στον πρόεδρο της Βουλής και στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξη Τσίπρα.

Συγκριμένα, στο κείμενό της αναφέρει: «Θέλω να ενημερώσω τους συμπολίτες μου ότι, κατόπιν περισυλλογής και αμιγώς προσωπικής συνειδητής απόφασης, αποφάσισα να μην είμαι υποψήφια στις προσεχείς εκλογές. Προς αποφυγή παρερμηνειών, δεν προτίθεμαι να είμαι υποψήφια με καμία παράταξη δεδομένου ότι δεν επιθυμώ να συμμετέχω στον πολιτικό στίβο στο προσεχές μέλλον.

Προς τούτο, και ενόψει της αυριανής συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας του Σύριζα- ΠΣ για τις υποψηφιότητες Βουλευτών στις προσεχείς εκλογές, κοινοποίησα στον Πρόεδρο του Σύριζα-ΠΣ, Αλέξη Τσίπρα την απόφασή μου να μην συμπεριληφθώ στην ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης.

Σήμερα επίσης κοινοποίησα στον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, κ. Κωνσταντίνο Τασούλα και στον Αλέξη Τσίπρα, την απόφαση αποχώρησής μου από την κοινοβουλευτική ομάδα του Σύριζα-ΠΣ.

Εκφράζω για άλλη μία φορά τις ευχαριστίες μου στον Αλέξη Τσίπρα για την πρότασή του να προσχωρήσω στην παράταξη της οποίας ηγείται.

Δηλώνω εκ των προτέρων ότι οποιαδήποτε έκκληση να παραδώσω την έδρα μου θα αποβεί άκαρπη. Η έδρα αυτή ανήκει στους συμπολίτες μου που με τίμησαν με την ψήφο τους και σε αυτούς θα την παραδώσω μόλις λήξει η θητεία μου.

Με σαφή πατριωτικό προσανατολισμό για μια καλύτερη και δικαιότερη Ελλάδα, για το κράτος δικαίου, τη Δημοκρατία, την ισότητα και τον ανθρωπισμό, με σημαία μου ότι αυτοσκοπός της πολιτικής και της εκάστοτε παράταξης πρέπει να είναι ο Άνθρωπος και η αξιοπρέπειά του, συνεχίζω τον συλλογικό αγώνα ενάντια στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές φτωχοποίησης των συμπολιτών μου, συρρίκνωσης των δικαιωμάτων τους και εκποίησης των δημοσίων αγαθών. Συνεχίζω επίσης την άσκηση των κοινοβουλευτικών καθηκόντων μου, εντός Βουλής και στους δρόμους όπου κερδίζονται οι αγώνες».

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα