Άνοδος της Αριστεράς πρώτος ο Σαμαράς

Άνοδος της Αριστεράς πρώτος ο Σαμαράς

Σταθερό προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας, μικρή πτώση των κομμάτων που συμμετέχουν στη συγκυβέρνηση, έως ανεπαίσθητη και άνοδος των κομμάτων της Αριστεράς. Ιδιαίτερη αύξηση της Δημοκρατικής Αριστεράς

Προβάδισμα 6,2% της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΠΑΣΟΚ δείχνει δημοσκόπηση της GPO για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού Μέγκα.

Η δημοσκόπηση καταγράφει άνοδο της Αριστεράς αλλά και μικρή - ελάχιστη πτώση των κομμάτων που συμμετέχουν στη συγκυβέρνηση.

Αναλυτικότερα:

Στην πρόθεση ψήφου, η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 21,5%, ενώ ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ με 15,3%.

Μετά, σταθερά τρίτο το ΚΚΕ με 10%, ο ΛΑΟΣ με 7,1%, η Δημοκρατική Αριστερά με 6,3%, ο ΣΥΡΙΖΑ με 6,1%, οι Οικολόγοι Πράσινοι με 3%, είναι το τελευταίο κόμμα που μπαίνει στη Βουλή, και η Δημοκρατική Συμμαχία με 2,3%.

Το 17,5% δηλώνει ότι θα ψηφίσει λευκό ή άκυρο και το 10,1% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι δεν έχει αποφασίσει τι θα ψηφίσει.

Στην ερώτηση που είναι μέσα σε κάθε δημοσκόπηση, ποιος είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργό, το 29,2% απαντά ο Αντώνης Σαμαράς και το 16% ο Γ. Παπανδρέου, ο οποίος βλέπει τα ποσοστά του όχι απλώς να πέφτουν αλλά να συρρικνώνονται δραματικά.

Όσο για τον επίσης γνωστό "κανέναν", αυτός βρίσκεται στο 53,8%.

Το 80,3% υποστηρίζει πως κακώς ο πρώην πρωθυπουργός προχώρησε σε δημοψήφισμα, το 83,7% των ερωτηθέντων λέει πως ορθά παραιτήθηκε από τη θέση του πρωθυπουργού, ενώ η συνολική αποτίμηση, για τα δύο χρόνια διακυβέρνησής του είναι απλώς τραγικά.

Μόλις το 15,8% έχουν θετική εικόνα για το Γ. Παπανδρέου και τη διακυβέρνησή του, έναντι ενός 83,5% αρνητικού.

Όσο για το εάν ο κ. Παπανδρέου πρέπει να ηγηθεί του ΠΑΣΟΚ στις επόμενες εκλογές, το 76,3% απαντά όχι, ναι το 16,3%, ενώ το 29,8% των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ λέει να πάει το ΠΑΣΟΚ σε εκλογές με το Γιώργο αρχηγό αλλά το 62,5% λέει όχι.

Το 62% πιστεύει ότι σωστά ο Α. Σαμαράς συμμετέχει στην κυβέρνηση, με το 36, 3% να είναι αρνητικό ως προς σε αυτό.

Επίσης, το 79,3% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι το μνημόνιο απέτυχε, έναντι του ελάχιστου ποσοστού του 2,6% που κρίνει ότι πέτυχε.

Μάλιστα, το 51,4% των ερωτηθέντων λέει πως από την αρχή η συνταγή του μνημονίου ήταν λάθος και πολύ σημαντικότερο:

Μόλις 7,3% πιστεύουν πως το μνημόνιο δεν πέτυχε επειδή υπήρξαν έντονες κοινωνικές αντιδράσεις.

Ακόμα, το 80,7% είναι σίγουροι ότι το 2012 η κατάσταση θα χειροτερέψει, ένα 4,4% πιστεύει πως θα βελτιωθεί.

Όμως, αυτό το 4,4% έχει ήδη υψηλά εισοδήματα, όταν το 88,8% λέει πως μειώθηκαν τα εισοδήματά του το 2011.

Τέλος, να επισημανθεί πως πλέον εκείνοι οι οποίοι θέλουν να φύγουμε από το ευρώ φτάνουν στο 20,8%.

Αντίθετη άποψη έχει το 76,7%.

SHARE:

24Media Network