Αντάλλαξαν πυρά για τη Θάνου ΣΥΡΙΖΑ και Μαξίμου

Αντάλλαξαν πυρά για τη Θάνου ΣΥΡΙΖΑ και Μαξίμου
Βασιλική Θάνου Eurokinissi

Ο ΣΥΡΙΖΑ επικαλέστηκε την αρνητική γνωμοδότηση του ΔΣΑ για το θέμα της Βασιλικής Θάνου προκαλώντας απάντηση από το Μαξίμου.

Με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ άσκησε κριτική στην κυβέρνηση για την επιλογή της να αποπέμψει την Βασιλική Θάνου από την θέση της επικεφαλής της Επιτροπής Ανταγωνισμού επικαλούμενος και την τοποθέτηση του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών. 

Αναλυτικά: “Μετά το πόρισμα της Επιστημονικής Επιτροπής της Βουλής, η οποία επεσήμανε πως η παύση των μελών της Επιτροπής Ανταγωνισμού αντιβαίνει το δίκαιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και την επιστολή της επιτρόπου Μαργκρέτε Βεστάγκερ προς την κυρία Θάνου, όπου σημειώνεται ότι το θέμα θεωρείται «ύψιστης σημασίας» και παρακολουθείται στενά από την Κομισιόν, ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών καταδεικνύει με γνωμοδότησή του την αθέμιτη παρέμβαση της εκτελεστικής εξουσίας στην κατοχυρωμένη ανεξαρτησία των Αρχών.

Ο κ. Μητσοτάκης είχε να επιλέξει ανάμεσα στην εξυπηρέτηση συμφερόντων που θίχτηκαν από τις έρευνες της Επιτροπής Ανταγωνισμού και στην τήρηση της ευρωπαϊκής και εθνικής νομοθεσίας. Επέλεξε το πρώτο. Δεν μας εξέπληξε. Ο διασυρμός από αυτή τη θεσμική εκτροπή δεν είναι μόνο προσωπικός, είναι και εθνικός”.

Εν συνεχεία κυβερνητικές πηγές, σχολιάζοντας την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ ανέφεραν τα εξής: «Στον ΣΥΡΙΖΑ σκοπίμως αγνοούν τη μόνη αυθεντική ερμηνεία που είναι αυτή της ανεξάρτητης Δικαιοσύνης. Το Συμβούλιο της Επικρατείας απέρριψε ομόφωνα σήμερα τις αιτήσεις αναστολών της κυρίας Θάνου.

Στον ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο, συνεχίζουν να υπερασπίζονται την εκλεκτή τους ακόμη κι όταν η Δικαιοσύνη αποφαίνεται. Άλλη μια απόδειξη γιατί η Επιτροπή Ανταγωνισμού με την κυρία Θάνου επικεφαλής δεν θα μπορούσε να λειτουργεί ανεξάρτητα, αλλά ως κομματικό παράρτημα».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα