Αόριστη για ΣΥΡΙΖΑ η συμφωνία των κομμάτων

ΑΘΗΝΑ - ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ//  ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ (EUROKINISSI/ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ)
ΑΘΗΝΑ - ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ// ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ (EUROKINISSI/ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ) EUROKINISSI

Για γενικόλογο κείμενο κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με τη συμφωνία ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ για τον σχηματισμό κυβέρνησης

Επισημαίνοντας πως το κείμενο της συμφωνίας ανάμεσα σε ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ επιβεβαιώνει το μνημονιακό προσανατολισμό της κυβέρνησης, ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή του εκτιμά ότι δεν μπορεί να μακροημερεύσει.

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

Το κείμενο συμφωνίας μεταξύ των τριών πολιτικών αρχηγών επιβεβαιώνει το μνημονιακό προσανατολισμό της νέας κυβέρνησης. Πρόκειται για ένα γενικόλογο κείμενο στα ουσιώδη και κοινωνικά επώδυνα θέματα, χωρίς χρονοδιάγραμμα, δεσμεύσεις και κόκκινες γραμμές.

Είναι πλέον φανερό πως η διατυμπανιζόμενη προεκλογική αναθεώρηση του μνημονίου για τους τρεις πολιτικούς αρχηγούς προϋποθέτει την απαρέγκλιτη εφαρμογή του.

Οι αόριστες επιθυμίες, χωρίς χρονικούς προσδιορισμούς για τις όποιες θεσμικές αλλαγές και η ασάφεια ως προς την αποκατάσταση των βάναυσων κοινωνικών αδικιών, δημιουργούν τη βεβαιότητα πως πρόκειται για μια κυβέρνηση μνημονιακής συνέχειας.

Μια τέτοια κυβέρνηση πολύ σύντομα θα αποδειχθεί ότι δεν μπορεί να μακροημερεύσει. Ο ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ με συνέπεια και υπευθυνότητα θα σταθεί στο πλάι της δοκιμαζόμενης κοινωνίας και θα αγωνιστεί για να γίνει η ελπίδα που γεννήθηκε στις τελευταίες εκλογές πραγματικότητα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Η συμφωνία πίσω από την κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ

SHARE:

24Media Network