Απαγόρευση συναθροίσεων: Στο ΣτΕ προσφεύγει το ΜέΡΑ25

Απαγόρευση συναθροίσεων: Στο ΣτΕ προσφεύγει το ΜέΡΑ25
Στιγμιότυπο από το Πολυτεχνείο την Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2020. Eurokinissi

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσφεύγει το ΜέΡΑ 25 ζητώντας την ακύρωση της απαγόρευσης συναθροίσεων με αφορμή την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

Ασφαλιστικά μέτρα καταθέτει στο ΣτΕ το ΜέΡΑ 25 κατά της απόφασης για απαγόρευση συναθρούσεων με αφορμή την  πορεία του Πολυτεχνείου.

Οι σχετικές αιτήσεις κατατίθενται στο Συμβούλιο της Επικρατείας από τους δικηγόρους του κόμματος και υπογράφονται από τον Γραμματέα του ΜέΡΑ25 Γιάνη Βαρουφάκη και το κόμμα, αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Tονίζεται επίσης ότι «οι λόγοι ακύρωσης της σχετικής κατάπτυστης απόφασης του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. αφορούν την παραβίαση της αρχής της αναλογικότητας (βασιζόμενοι και στο ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου, αλλά και την σχετική απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου του Αμβούργου τον Απρίλιο) και την έλλειψη ειδικής και εμπεριστατωμένης αιτιολογίας του περιορισμού του δικαιώματος του συνέρχεσθαι».

Σημειώνει επίσης ότι η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων έχει ήδη τοποθετηθεί σχετικά με την κατάφωρη παραβίαση του Συντάγματος και την ουσιαστική αναστολή του άρθρου 11, καθώς περιορίζεται καθολικά ο ίδιος ο πυρήνας του σχετικού δικαιώματος των πολιτών. Ελπίζουμε, καταλήγει στην ανακοίνωσή του το ΜέΡΑ 25, και το ΣτΕ να κάνει δεκτές τις σχετικές αιτήσεις μας και να ακυρώσει αυτή την αντιδημοκρατική και αυταρχική απόφαση της κυβέρνησης.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα