Απάντηση Δανέλλη σε δημοσιεύματα: Καμία προσπάθεια σπίλωσής μου δεν είναι ικανή να εκβιάσει τη συνείδησή μου

Απάντηση Δανέλλη σε δημοσιεύματα: Καμία προσπάθεια σπίλωσής μου δεν είναι ικανή να εκβιάσει τη συνείδησή μου
Ο βουλευτής του Ποταμιού Σπύρος Δανέλλης Eurokinissi

"Σε ό,τι αφορά την πολιτική μου διαδρομή έμεινα σταθερός και αταλάντευτος στις αξίες και τις αρχές της Ανανεωτικής Ευρωπαϊστικής Αριστεράς. Καμία προσπάθεια σπίλωσής μου δεν είναι ικανή να εκβιάσει τη συνείδησή μου" αναφέρει ο βουλευτής του Ποταμιού.

Απάντηση σε δημοσιεύματα που έφεραν στη δημοσιότητα δύο επιστολές του κ.Δανέλλη το 2006, όταν ήταν δήμαρχος Χερσονήσου και με τις οποίες ζητεί να έχει «την τιμή της στήριξης της Νέας Δημοκρατίας» για να επανεκλεγεί δήμαρχος, έδωσε ο βουλευτής του Ποταμιού.

Η απάντηση

«Άνθρακες ο θησαυρός» που σας απέστειλαν. Η αμιγώς αυτοδιοικητική παράταξη ηγούμενος της οποίας εκλέχτηκα Δήμαρχος Χερσονήσου το 2002, αποτελούνταν από πολίτες που πρόσκεινταν από το ΕΚΕ μέχρι τη ΝΔ.

Στην ιδρυτική διακήρυξη της «Ενωτικής Δημοτικής Κίνησης Χερσονήσου» το Φεβρουάριο του 2002 αναφέραμε: «…Αναγνωρίζοντας τον θεσμικό ρόλο των κομμάτων ζητάμε στήριξη της ανεξάρτητης διακομματικής κίνησής μας από αυτά…». Στήριξη μας έδωσαν τότε η ΝΔ και ο Συνασπισμός. Η Ν.Ε. Ηρακλείου του ΠΑΣΟΚ προτίμησε να δώσει χρίσμα (όχι στήριξη) στον ανθυποψήφιο μου και τότε Δήμαρχο. Το κοινωνικό ΠΑΣΟΚ όμως ήταν μαζί μας.

Στις επόμενες εκλογές, το 2006, αντίστοιχο κάλεσμα κάναμε ξανά σε όλα τα κόμματα. Αν ξαναδιαβάσετε λοιπόν την επιστολή μου που δημοσιεύετε στην τελευταία γραμμή ζητώ «… να έχουμε ΚΑΙ αυτή τη φορά τη στήριξή σας». Για την ιστορία αυτή τη φορά στήριξη είχαμε και από το ΠΑΣΟΚ.

Επί της ουσίας όμως, αν αυτό σας ενδιαφέρει, πεποίθηση μου ήταν και είναι πως η αυτοδιοίκηση είναι ο χώρος των μεγάλων συναντήσεων μακριά από τους κομματικούς εναγκαλισμούς και δουλείες. Η πορεία μου στην αυτοδιοίκηση αυτό εξέφραζε και υπηρέτησε.

Σε ό,τι αφορά την πολιτική μου διαδρομή έμεινα σταθερός και αταλάντευτος στις αξίες και τις αρχές της Ανανεωτικής Ευρωπαϊστικής Αριστεράς. Καμία προσπάθεια σπίλωσής μου δεν είναι ικανή να εκβιάσει τη συνείδησή μου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα