Διπλωματικές πηγές σε Ράμα: Δεν συζητάμε για τα σύνορα

Διπλωματικές πηγές σε Ράμα: Δεν συζητάμε για τα σύνορα
Υπουργείο Εξωτερικών Eurokinissi

"Ουδεμία διαπραγμάτευση γίνεται" για τα σύνορα, διαμηνύουν στον πρωθυπουργό της Αλβανίας διπλωματικές πηγές στην Αθήνα, διαψεύδοντας όσα ισχυρίστηκε σε τηλεοπτική συνέντευξη.

Οι δύο χώρες δεν συζητούν τα μεταξύ τους σύνορα, καθώς τούτα είναι καθορισμένα με βάση διεθνείς συμφωνίες και ουδεμία διαπραγμάτευση γίνεται επ’αυτών”, τονίζουν διπλωματικές πηγές στην Αθήνα, απαντώντας στους ισχυρισμούς του Αλβανού πρωθυπουργού Έντι Ράμα για διάλογο των δύο πλευρών για τα σύνορα.

“Υπενθυμίζουμε σχετικά ότι στη Συμφωνία Φιλίας και Συνεργασίας μεταξύ της Ελλάδας και της Αλβανίας, η οποία υπογράφηκε στα Τίρανα στις 21.03.1996, τα δύο Κράτη διακηρύσσουν το σεβασμό τους στην αρχή του απαραβιάστου των υφισταμένων συνόρων, και αναγνωρίζουν ότι η μεταξύ τους μεθόριο είναι μεθόριος ειρήνης και φιλίας”, αναφέρουν επίσης οι ίδιες πηγές.

Σημειώνεται ότι η δήλωση του Αλβανού πρωθυπουργού κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής συνέντευξης προκάλεσε αίσθηση, αφού ενέπλεξε την Αθήνα στην “ατζέντα” που φέρεται να προωθεί για αλλαγές συνόρων στα Βαλκάνια. Στην ίδια συνέντευξη μάλιστα, ο κ. Ράμα δεν δίστασε να αποκαλέσει και το Κόσοβο “κομμάτι” της Αλβανίας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα