Απάντηση ΥΠΕΞ σε Τσαβούσογλου: “Η Τουρκία υπονομεύει την ασφάλεια- Παραμένει στο περιθώριο του διεθνούς δικαίου”

Απάντηση ΥΠΕΞ σε Τσαβούσογλου: “Η Τουρκία υπονομεύει την ασφάλεια- Παραμένει στο περιθώριο του διεθνούς δικαίου”
Το κτίριο του υπουργείου Εξωτερικών Eurokinissi

Πηγές του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών απαντούν στις νέες προκλήσεις του Τούρκου ΥΠΕΞ, ο οποίος μεταξύ άλλων, χαρακτήρισε "κακομαθημένο παιδί" τον υπουργό Άμυνας, Πάνο Καμμένο.

Για “ένδεια νομικών επιχειρημάτων της τουρκικής πλευράς” κάνουν λόγο πηγές του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών, απαντώντας στις νέες προκλητικές δηλώσεις του Τούρκου ΥΠΕΞ, Μεβλούτ Τσαβούσογλου. Ο τελευταίος, μεταξύ άλλων, εξαπέλυσε επίθεση κατά του υπουργού Άμυνας, Πάνου Καμμένου, τον οποίο χαρακτήρισε “κακομαθημένο παιδί”.

“Τα μόνα τετελεσμένα στο Αιγαίο είναι όσα απορρέουν από τις επιταγές του διεθνούς δικαίου. Οι δε ad hominem προσβλητικοί χαρακτηρισμοί που αφορούν στον Υπουργό Άμυνας κ. Καμμένο, το μόνο που καταδεικνύουν είναι την ένδεια νομικών επιχειρημάτων της τουρκικής πλευράς, η οποία συνεχίζει να υπονομεύει την σταθερότητα και την ασφάλεια και να παραμένει στο περιθώριο του διεθνούς δικαίου” υποστηρίζει το ελληνικό ΥΠΕΞ.

Και προσθέτει: “Η Ελλάδα θα συνεχίσει να προασπίζει τα κυριαρχικά της δικαιώματα και να επιδιώκει τη συνεργασία μέσω του διαλόγου. Δεν θα παρασυρθεί σε τέτοιου είδους αδιέξοδες ρητορικές εξάρσεις”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα