Απαράδεκτος χαρακτηρισμός του Αχιλλέα Μπέου: Είπε “άντε κουρέψου” στον καρκινοπαθή Δημήτρη Κανελλή

Απαράδεκτος χαρακτηρισμός του Αχιλλέα Μπέου: Είπε “άντε κουρέψου” στον καρκινοπαθή Δημήτρη Κανελλή
SOOC

Ξεπέρασε τα όρια ο δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος, ο οποίος επιτέθηκε φραστικά στον Δημήτρη Κανελλή με ένα απαράδεκτο σχόλιο, αγνοώντας την ασθένεια που αντιμετωπίζει.

Φραστική επίθεση με ρατσιστικούς χαρακτηρισμούς φέρεται να έκανε ο δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος, στον Δημήτρη Κανελλή, υποψήφιο Βουλευτή Μαγνησίας με το ΜέΡΑ25 στις πρόσφατες εκλογές.

Όπως αναφέρει το magnesianews, το επεισόδιο σημειώθηκε κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε ο Σύλλογος Παλαιών- Παλαιού Λιμεναρχείου με τη δημοτική αρχή.

Αγνόωντας ότι το σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει ο κ. Κανέλλης, ο δήμαρχος Βόλου τον προέτρεψε να… “πάει να κουρευτεί”, με τον πρώτο να εκδίδει μια αποστομωτική ανακοίνωση.

“Να πληροφορήσω λοιπόν τον κ. Μπέο, που μάλιστα πολλές φορές επικαλείται ότι μας ακούει κι ο Θεός, ότι είμαι κουρεμένος όσο δεν πάει. Για την ακρίβεια έξω ξυρίσει τα μαλλιά μου. Και τα έχω ξυρίσει, όχι από επιλογή, αλλά εξαιτίας της ασθένειας που αντιμετωπίζω το τελευταίο διάστημα και των θεραπειών που κάνω” αναφέρει, μεταξύ άλλων.

Αναλυτικά πώς σχολίασε το περιστατικό ο κ. Κανελλής:

“Υπάρχουν και όρια!

Είναι γνωστό σε όλους ότι ο κ. Μπέος είναι αθυρόστομος και πολλές φορές προσβλητικός προς τους πολίτες αυτής της πόλης. Ειδικά όταν οι πολίτες αυτοί δεν τον αποθεώνουν ή δεν συμφωνούν απόλυτα μαζί του.

Ορισμένες φορές όμως η προσβλητική του αυτή στάση ξεπερνά τα όρια. Και δεν αναφέρομαι σε πολιτική κριτική ή διαφωνία, που σε κάθε περίπτωση είναι θεμιτή. Τα όρια, στα οποία αναφέρομαι, και τα οποία κάποιος δεν πρέπει να ξεπερνά, είναι πολύ συγκεκριμένα και δεν επιδέχονται αμφισβήτησης. Όταν έχει να κάνει, λοιπόν, με σεξιστικούς ή με ρατσιστικούς χαρακτηρισμούς ή προσωπικά ζητήματα, ειδικά όταν αυτά έχουν να κάνουν με την υγεία, τα όρια ξεπερνιούνται.

Αυτά τα όρια ξεπέρασε ο κ. Μπέος λοιπόν όταν κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε ο Σύλλογος Παλαιών – Παλαιού Λιμεναρχείου, με τη δημοτική αρχή, γύρισε και μου είπε: “Ρε άντε κουρέψου!” κι ενώ από την πλευρά μου δεν υπήρχε καμιά αντίδραση, επανέλαβε “Εσύ ρε, άντε πήγαινε να κουρευτείς. Άι κουρέψου!”.

Να πληροφορήσω λοιπόν τον κ. Μπέο, που μάλιστα πολλές φορές επικαλείται ότι μας ακούει κι ο Θεός, ότι είμαι κουρεμένος όσο δεν πάει. Για την ακρίβεια έξω ξυρίσει τα μαλλιά μου. Και τα έχω ξυρίσει, όχι από επιλογή, αλλά εξαιτίας της ασθένειας που αντιμετωπίζω το τελευταίο διάστημα και των θεραπειών που κάνω.

Η ασθένεια αυτή δεν με έχει πτοήσει και συνεχίζω να είμαι δραστήριος σε μια σειρά από πράγματα, σε εργασιακό, σε πολιτικό αλλά και σε τοπικό επίπεδο. Δεν αποτελεί λοιπόν για μένα “ευαίσθητη χορδή” όταν κάποιος μου λέει “Άι κουρέψου”, αλλά είναι θέμα στάσης και ποιότητας ανθρώπου.


Εντύπωση, επίσης, μου έκανε το γεγονός, ότι ενώ δίπλα στον κ.Μπέο ήταν ο κ. Καπουρνιώτης Μιχάλης (αντιδήμαρχος Βόλου), ο οποίος γνωρίζει για την περιπέτεια που έχω με την υγεία μου, δεν έσπευσε να τον ενημερώσει, ώστε να συγκρατηθεί κάπως στις εκφράσεις του. Κι αυτό δείχνει επίσης την ποιότητα ανθρώπου. Γιατί η υποτακτικότητα, όταν γίνεται δεύτερη φύση, είναι δύσκολα αντιμετωπίσιμη.

Σε κάθε περίπτωση, προσωπικά έχω μάθει ώστε ακόμα κι αν κάποιος με προσβάλει να μην πέφτω στο επίπεδο και στο βούρκο που έχει επιλέξει. Όταν όμως τα όρια ξεπερνιούνται θα πρέπει να ασκείται έντονη κριτική. Και τώρα τα όρια ξεπεράστηκαν κατά πολύ”.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα