Απίστευτη δήλωση Γεωργιάδη: “Φαντάζομαι ότι ο Ερντογάν έχει παρακολουθήσει όλους τους αρχηγούς των Ενόπλων Δυνάμεών του”

Απίστευτη δήλωση Γεωργιάδη: “Φαντάζομαι ότι ο Ερντογάν έχει παρακολουθήσει όλους τους αρχηγούς των Ενόπλων Δυνάμεών του”
Ο Άδωνις Γεωργιάδης Eurokinissi

Αδιανόητη τοποθέτηση και σύγκριση του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων που κλήθηκε να σχολιάσει το σκάνδαλο των υποκλοπών, φέρνοντας ως παράδειγμα το καθεστώς Ερντογάν. Επίθεση και στον Χρήστο Ράμμο.

Τη στιγμή που η συζήτηση στη Βουλή για τις υποκλοπές κορυφώνεται μετά την πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης από τον Αλέξη Τσίπρα, αλλά και τη στιγμή που πολλά προηγμένα κράτη της Δύσης, η Ε.Ε. αλλά και το ΝΑΤΟ στηλιτεύουν τις πρακτικές του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο Άδωνις Γεωργιάδης χρησιμοποιεί τον Τούρκο πρόεδρο ως παράδειγμά για να σχολιάσει το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων.

Ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, μιλώντας στο τηλεοπτικό κανάλι TRT της Κεντρικής Ελλάδας, έβαλε στην ίδια ζυγαριά την παρακολούθηση του αρχηγού ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνου Φλώρου, υπουργών, βουλευτών, και δημοσιογράφων με μία ενδεχόμενη παρακολούθηση των αρχηγών των Ενόπλων Δυνάμεων της Τουρκίας, καθώς και του Υπουργού Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ.

Επικαλέστηκε δηλαδή τον πρόεδρο μίας χώρας που επικρίνεται σε διεθνές επίπεδο για τις πρακτικές που ακολουθεί, για να παρουσιάσει την παρακολούθηση αξιωματούχων ως φυσιολογική, ή μάλλον “αδιάφορη” όπως χαρακτηριστικά είπε.

Συγκεκριμένα, μετά από ερώτηση για το αν, μετά και τις δηλώσεις του Νίκου Δένδια, θεωρεί ότι δημιουργείται καλή εξίσωση, συμβολικά, η Ευρώπη και η Τουρκία να γνωρίζουν ότι ένας άνθρωπος τον οποίο η ελληνική κυβέρνηση εμπιστεύεται ως αρχηγό του στρατεύματος, βρίσκεται υπό παρακολούθηση από την ΕΥΠ, απάντησε:

“Αδιάφορο. Φαντάζομαι ότι ο κύριος Ερντογάν έχει παρακολουθήσει όλους τους αρχηγούς των Ενόπλων Δυνάμεών του. Εσείς τι πιστεύετε; Ότι ο Ερντογάν έχει παρακολουθήσει τον Ακάρ ή όχι;”.

Οι μυστικές υπηρεσίες γιατί φτιάχνονται, ξέρετε; Για να ψήνουν καφέδες; Για να στρώνουν κρεβάτια; Για να δίνουν συνεντεύξεις; Ή για να παρακολουθούν ανθρώπους; Για ποιο λόγο υπάρχουν;”.

Παράλληλα, ο Υπουργός Ανάπτυξης τόνισε πως “τις μυστικές υπηρεσίες τις έχουμε για να παρακολουθούν τηλέφωνα”, ενώ όταν κλήθηκε να σχολιάσει και την παρακολούθηση Χατζηδάκη, είπε πως “αν η ΕΥΠ κρίνει ότι πρέπει να παρακολουθηθεί το τηλέφωνό μου, τους παρακαλώ να το παρακολουθήσουν”.

Τέλος, επιτέθηκε στον πρόεδρο της ΑΔΑΕ, Χρήστο Ράμμο, τον οποίο χαρακτήρισε “επικίνδυνο”, αλλά και “λαγό του Τσίπρα”:

“Έχει καταστεί επικίνδυνο για το σύστημα και πρέπει μετά τις εκλογές να παραιτηθεί. Λειτούργησε έξω από τις αρμοδιότητές του, παράνομα και ως λαγός του Τσίπρα. Αν ο λαός επανεκλέξει την κυβέρνησή μας, θεωρώ πως το επόμενο 24ωρο ο κ. Ράμμος θα έχει την ευθιξία να φύγει”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα