Αποπομπή της Σαββαΐδου, με βάση το νόμο περί πλημμελήματος αποφάσισε η κυβέρνηση

Αποπομπή της Σαββαΐδου, με βάση το νόμο περί πλημμελήματος αποφάσισε η κυβέρνηση

Στην έξοδο οδηγεί η κυβέρνηση τη Σαββαΐδου. Το θέμα συζητήθηκε στο υπουργικό συμβούλιο, που συνεδριάζει υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, καθώς η γενική γραμματέας Δημοσίων Εσόδων αρνείται να παραιτηθεί

Απόφαση για αποπομπή της Κατερίνας Σαββαΐδου απο τη θέση της γενικής γραμματέως Δημοσίων Εσόδων, με βάση το νόμο περί πλημμελήματος, πήρε το υπουργικό συμβούλιο που συνεδρίασε υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Πηγές του Μαξίμου χθες σχολιάζοντας την επιμονή της γενικής γραμματέως Δημοσίων Εσόδων να μην παραιτηθεί, έλεγαν χαρακτηριστικά ότι ο χρόνος τρέχει εναντίον της.

Υπενθυμίζεται ότι σε βάρος της κ.Σαββαΐδου έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για το πλημμέλημα της παράβασης καθήκοντος, καθώς λίγες ημέρες πριν τις βουλευτικές εκλογές, με απόφασή της, φέρεται να δόθηκε μεγαλύτερο χρονικό περιθώριο στους τηλεοπτικούς σταθμούς από αυτήν που προέβλεπε ο νόμος, προκειμένου να αποδώσουν στο Δημόσιο το 20% που εισπράττουν για λογαριασμό του επί της αξίας των διαφημίσεων.

Έχει επίσης κληθεί από τους εισαγγελείς Γ. Δραγάτση και Αγγ. Τριανταφύλλου να δώσει εξηγήσεις για επανεξέταση προστίμου 78 εκ ευρώ σε εταιρεία.

Την παραίτηση της κ.Σαββαΐδου από τη γενική γραμματεία Δημοσίων Εσόδων είχε ζητήσει ο Ευκλείδης Τσακαλώτος κατόπιν εντολής του κ.Τσίπρα. Η κ.Σαββαΐδου όμως κατέστησε σαφές ότι δεν προτίθετο να παραιτηθεί.

Η κ.Σαββαΐδου είχε διαδεχθεί στη γενική γραμματεία Δημοσίων Εσόδων το σημερινό βουλευτή του Ποταμιού Χάρη Θεοχάρη τον Ιούνιο του 2014 με απόφαση του τότε υπουργού Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη. Είναι Δικηγόρος παρ' Αρείω Πάγω και Senior Manager στην εταιρία «PwC-Ελλάς», επικεφαλής μιας ομάδας περίπου 100 δικηγόρων και φοροτεχνικών συμβούλων, με εξειδίκευση στο δημοσονομικό και φορολογικό δίκαιο.

Ερώτηση Κακλαμάνη σε Τσακαλώτο για Σαββαΐδου

Εν τω μεταξύ ο βουλευτής Α' Αθηνών της ΝΔ Νικήτας Κακλαμάνης ζητά με ερώτηση του προς τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο διευκρινίσεις σχετικά με τη δημόσια αντιπαράθεση μεταξύ της κυβέρνησης και της κ.Σαββαΐδου.

Ο κ. Κακλαμάνης μιλά για ερωτηματικά, που γεννούν οι ισχυρισμοί της κ.Σαββαΐδου, πως εάν και η πρώτη απόφαση για το χρόνο απόδοσης του φόρου τηλεοπτικών διαφημίσεων σε συγκεκριμένη εταιρεία εξεδόθη στις 21 Ιανουαρίου 2015, τέσσερις ημέρες πριν τις εκλογές, η νέα κυβέρνηση ενημερώθηκε -σε υψηλότατο επίπεδο μέχρι και στο γραφείο του Πρωθυπουργού- αμέσως μετά τις εκλογές, χωρίς ωστόσο να ζητηθεί η ανάκληση ή η τροποποίησή της.

Παράλληλα, ο Βουλευτής Α’ Αθηνών της ΝΔ καλεί τον Υπουργό Οικονομικών να τον ενημερώσει (με κατάθεση των σχετικών εγγράφων) αν και με ποιο τρόπο πραγματοποιήθηκε η επικοινωνία -όπως επικαλείται η κα Σαββαΐδου- μεταξύ της ίδιας και της τότε Αναπληρώτριας Υπουργού Οικονομικών, Νάντιας Βαλαβάνη, καθώς και του τότε Προϊστάμενου του Οικονομικού Γραφείου του Πρωθυπουργού, Φραγκίσκου Κουτεντάκη, αναφορικά με τη δυνατότητα τροποποίησης της εν λόγω απόφασης (ΠΟΛ 1016/2015, η οποία δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 115 Β΄ της 21ης Ιανουαρίου 2015).

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Δεν παραιτείται η Κατερίνα Σαββαΐδου, παρά τις συστάσεις Τσίπρα-Τσακαλώτου

SHARE:

24Media Network