Απορρίφθηκε η πρόταση της Φ. Γεννηματά για ειδική επιτροπή στην Βουλή για τις σχέσεις Κράτους – Εκκλησίας

Απορρίφθηκε η πρόταση της Φ. Γεννηματά για ειδική επιτροπή στην Βουλή για τις σχέσεις Κράτους – Εκκλησίας
Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά Eurokinissi

Ο πρόεδρος της Βουλής Ν. Βούτσης σημείωσε ότι "με τον έναν ή με τον άλλο τρόπο αυτά τα θέματα θα συζητηθούν" μέσω της διαδικασίας Συνταγματικής Αναθεώρησης ή της συζήτησης του νομοσχεδίου που θα είναι το αποτέλεσμα του διαλόγου της κυβέρνησης με την Εκκλησία.

Απορρίφθηκε η πρόταση της επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ Φώφης Γεννηματά για συγκρότηση ειδικής επιτροπής στην Βουλή για τις σχέσεις Κράτους κι Εκκλησίας, σύμφωνα με σχετική απόφαση της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής. Ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης επισήμανε ότι μετά το πλαίσιο συμφωνίας του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου η κυβέρνηση προχωρά μέσω του υπουργού Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου σε «συντεταγμένο διάλογο» με την Εκκλησία της Ελλάδας και το Οικουμενικό Πατριαρχείο για τον εξορθολογισμό των σχέσεων Εκκλησίας και Πολιτείας.

Ο Ν. Βούτσης σημείωσε ότι το αποτέλεσμα του διαλόγου θα είναι μία νομοθετική ρύθμιση που θα συζητηθεί στην Βουλή. Ο Ν. Βούτσης υπενθύμισε επίσης ότι στην Επιτροπή Συνταγματικής Αναθεώρησης συζητείται επίσης το ζήτημα των σχέσεων Εκκλησίας και Κράτους μέσω της πρότασης για αναθεώρηση του άρθρου 3 παρατηρώντας μάλιστα ότι η συζήτηση αυτή απασχολεί και την κοινή γνώμη. «Πιστεύω πως είναι μια εύλογη απάντηση στην ανησυχία και την πρόταση που κάνει η πρόεδρος της ΔΗΣΥ. Δηλαδή, με τον έναν ή με τον άλλο τρόπο αυτά τα θέματα θα συζητηθούν» σχολίασε χαρακτηριστικά ο Ν. Βούτσης.

Ο γραμματέας της ΚΟ της ΔΗΣΥ Βασίλης Κεγκέρογλου επισήμανε ότι η ειδική επιτροπή που πρότεινε η Φ. Γεννηματά θα υποβοηθήσει το έργο της κυβέρνησης και της Επιτροπής Συνταγματικής Αναθεώρησης θυμίζοντας για παράδειγμα ότι στην Επιτροπή Συνταγματικής Αναθεώρησης δεν προβλέπεται ακρόαση φορέων. Το ζήτημα της μη ακρόασης φορέων από την Επιτροπή Συνταγματικής Αναθεώρησης έθεσε κι ο Γιάννης Τραγάκης από την ΝΔ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα