Αποστάσεις Καμίνη για το όνομα, αισιοδοξία για την Παράταξη

Αποστάσεις Καμίνη για το όνομα, αισιοδοξία για την Παράταξη
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ Ε.Ε ΣΤΗ ΑΘΗΝΑ ΤΟΥ ΕΠΙΤΡΟΠΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑ ΚΑΙ ΧΡΗΣΤΟΥ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΥΠΟΡΓΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΜΟΥΖΑΛΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΣΤΙΑ Eurokinissi

Την ανάγκη για συλλογικές διαδικασίες στη λήψη των αποφάσεων του νέου φορέα επικαλέστηκε ο Γιώργος Καμίνης, κρατώντας αποστάσεις από την ανακοίνωση του ονόματος

Αποστάσεις από την απόφαση της Φώφης Γεννηματά και του Σταύρου Θεοδωράκη να προχωρήσουν στη δημοσιοποίηση του ονόματος Κίνημα Αλλαγής για τον νέο φορέα της Κεντροαριστεράς, κράτησε ο Γιώργος Καμίνης μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης του με την αρχηγό της παράταξης.

«Είχαμε με την κυρία Γεννηματά μια πολύ ουσιώδη και ζωντανή συζήτηση. Συζητήσαμε τα θέματα τα οποία θα απασχολήσουν το συνέδριο και την πορεία προς το συνέδριο. Από την πλευρά μου, τόνισα πόσο σημαντικό είναι οι διαδικασίες να είναι συλλογικές, ανοιχτές, να κρατάμε πάντοτε ανοιχτούς τους διαύλους επικοινωνίας, ούτως ώστε να εμπνέουμε διαρκώς εμπιστοσύνη και στους 200 χιλιάδες ανθρώπους που ήρθαν και μας τίμησαν με την ψήφο τους στις 12 Νοεμβρίου» δήλωσε εξερχόμενος ο Γ. Καμίνης.

Ωστόσο, δεν απέφυγε να δείξει την ενόχληση του για την ανακοίνωση του ονόματος, αναφέροντας ότι «Τόνισα πόσο σημαντικό είναι, να είναι ανοιχτές και συλλογικές οι διαδικασίες προς το συνέδριο. Και αυτό γίνεται, προκειμένου να εμπνεύουμε εμπιστοσύνη ο ένας στον άλλον και βεβαίως, πίστη στους ανθρώπους που μας ψήφισαν, ότι οι διαδικασίες οδηγούν σε ένα δημοκρατικό Συνέδριο», δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων.

Παράλληλα, ο Γ. Καμίνης εμφανίστηκε αισιόδοξος για το μέλλον του εγχειρήματος, απαντώντας σε ερώτημα δημοσιογράφου πως «Πιστεύω ότι θα καταφέρουν να οδηγήσουν προς την κατεύθυνση που είπαμε. Ανοίγει μια διαδικασία η οποία είναι σύνθετη, γιατί θα πρέπει παράλληλα να φροντίσουμε και τα θέματα να έχουν μια πολιτική παρουσία στην καθημερινότητα της πολιτικής ζωής της χώρας, και να φροντίσουμε και την πορεία προς το συνέδριο, μέσα από – το τονίζω – ανοιχτές και συλλογικές διαδικασίες».

Παράλληλα, ο δημάρχος Αθηναίων δεν θέλησε να ανοίξει τα χαρτιά του για το δικό του μέλλον και για το εάν θα προχωρήσει στην ίδρυση τάσης μέσα στον φορέα, όπως είχε προαναγγείλει, δηλώνοντας ότι «Προς το παρόν βρισκόμαστε σε συζητήσεις. Οι λέξεις, “τάσεις”, “κόμμα” κτλ, είναι παραπλανητικές. Εδώ πάμε να φτιάξουμε, ουσιαστικά να βρεθούμε πάλι πολιτικά και οργανωτικά, με τους ανθρώπους που υποστήριξαν όλον αυτόν τον καιρό την υποψηφιότητά μου. Να είμαστε σε έναν ανοιχτό διάλογο για να δούμε πώς μπορούμε να πορευτούμε όσο το δυνατόν πιο συλλογικά και δημοκρατικά προς το συνέδριο».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα