Άρνηση της ΔΗΜΑΡ σε Βενιζέλο για συμμετοχή σε σχήμα κεντροαριστερό

ΑΘΗΝΑ- «ΔΗΜΑΡ-Προοδευτική Συνεργασία» παρουσίασε σε εκδήλωση ο Φώτης Κουβέλης// Στη φωτογραφία  ο δημοσιογράφος Χρήστος Μαχαίρας  εκπρόσωπος Τύπου της Δημοκρατικής Αριστεράς.(EUROKINISSI-ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)
ΑΘΗΝΑ- «ΔΗΜΑΡ-Προοδευτική Συνεργασία» παρουσίασε σε εκδήλωση ο Φώτης Κουβέλης// Στη φωτογραφία ο δημοσιογράφος Χρήστος Μαχαίρας εκπρόσωπος Τύπου της Δημοκρατικής Αριστεράς.(EUROKINISSI-ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) EUROKINISSI

Προσπάθεια του κόμματος να διασκεδάσει τις εντυπώσεις για πιθανή υπερψήφιση Προέδρου της Δημοκρατίας

Η ΔΗΜΑΡ δεν συναινεί, τουλάχιστον ως τώρα, στην πρόσκληση Βενιζέλου για συμμετοχή της σε πολιτική σύνθεση της κεντροαριστεράς.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΔΗΜΑΡ, μιλώντας στον Real FM, επισήμανε για την πρόσκληση του Ευ.Βενιζέλου:

"Χωρίς να θέλω να προκαταλάβω οποιαδήποτε εξέλιξη, μια και όλα αυτά τα ζητήματα είναι αντικείμενο του διαλόγου που ξεκίνησε στο κόμμα μας, η προσωπική μου θέση είναι ότι τα μεγάλα πολιτικά εμπόδια που χωρίζουν τις δυνάμεις που αυτοπροσδιορίζονται ως κεντροαριστερά, δεν μπορούν να αρθούν με προτάσεις που ακυρώνουν την οργανωτική και πολιτική αυτοτέλεια της Δημοκρατικής Αριστεράς".

Για την εκλογή ή όχι Προέδρου Δημοκρατίας, ο Χρ. Μαχαίρας δήλωσε:

"Το θέμα της εκλογής Προέδρου Δημοκρατίας δεν απασχόλησε τη συνεδρίαση Κοινοβουλευτικής Ομάδας - Εκτελεστικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ. Επειδή ωστόσο με ρωτάτε, σπεύδω να σας υπενθυμίσω πρόσφατη δήλωση του κ. Κουβέλη, ο οποίος τόνισε ότι η εκλογή προέδρου δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται ως διαδικαστικό ζήτημα, ούτε να αποσυνδέεται από τις γενικότερες πολιτικές εξελίξεις. Εκτίμησε μάλιστα ότι με βάση τους παρόντες κοινοβουλευτικούς συσχετισμούς, αν δεν αλλάξουν οι ασκούμενες πολιτικές δεν είναι δυνατόν να προκύψει η απαιτούμενη προεδρική πλειοψηφία".

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Δημοκρατική Αριστερά
SHARE:

24Media Network