Άρση ασυλίας για τον Νίκο Παππά

Άρση ασυλίας για τον Νίκο Παππά
Νίκος Παππάς eurokinissi

Αφορά δικογραφία για ψευδή κατάθεση με αφορμή τα ηχητικά του Σ. Μιωνή. "Η κατηγορία κατέρρευσε αλλά η Ν.Δ εκβιάζει" δήλωσε ο πρώην υπουργός.

Με 180 ψήφους εγκρίθηκε σήμερα από την Βουλή η πρόταση της Επιτροπής Δεοντολογίας της Βουλής για τη άρση ασυλίας του πρώην υπουργού Νίκου Παππά. Η υπόθεση αφορά δικογραφία με την κατηγορία της ψευδούς κατάθεσης με αφορμή τα ηχητικά ντοκουμέντα που είχε καταθέσει στο πλαίσιο της Προανακριτικής Επιτροπής που είχε συσταθεί για την πρώην αναπληρωτή υπουργό Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, ο επιχειρηματίας Σάμπυ Μιωνής. Κατά της άρσης ασυλίας του Νίκου Παππά, ψήφισαν 99 βουλευτές.

Ο πρώην υπουργός στην ομιλία του πάντως συσχέτισε το θέμα με την υπόθεση των υποκλοπών. Απευθυνόμενος στους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας ανέφερε ότι οι κατηγορίες αυτές έχουν ήδη καταρρεύσει από το εισαγγελικό βούλευμα για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο. Σημείωσε όμως επίσης: «Πού να το ξέρατε, άραγε, ότι θα συνέπιπτε η μέρα που θα κληθείτε να ψηφίσετε για αυτό το ζήτημα με την ημέρα που κόπτεσθε για το απόρρητο των πορισμάτων της Εξεταστικής Επιτροπής για τις παράνομες παρακολουθήσεις που έχει κάνει η ΕΥΠ και παρακλάδια της με τα παράνομα και κακόβουλα λογισμικά; Για φανταστείτε την αντίφαση! Επιμένετε, όμως και ξέρετε γιατί επιμένετε; Είναι προφανές γιατί επιμένετε. Επιμένετε διότι θέλετε να στείλετε ή νομίζετε ότι στέλνετε -η ηγεσία σας μάλλον νομίζει ότι στέλνει- ένα έσχατο μήνυμα εκβιασμού σε όσους έχουν παρακολουθηθεί μέχρι σήμερα και τους λέτε «προσέξτε, διότι μπορεί να έρθει στην Ολομέλεια μία κοπτοραπτική». Απευθύνεστε, λοιπόν, σε αυτούς διά της σημερινής συζήτησης και τους λέτε «προσέξτε, διότι μπορεί να έρθει στην Ολομέλεια μία κοπτοραπτική απομαγνητοφωνημένων συζητήσεων που έκανε η ΕΥΠ και τα παρακλάδια της και να το συζητάμε τρεις, τέσσερις μέρες και να γίνουν φέιγ βολάν». Αυτό κάνετε σήμερα.Αυτό κάνετε σήμερα, νομίζετε ότι μπορείτε να εκβιάζετε, αλλά αυτός, ξέρετε, δεν είναι εκβιασμός. Είναι ο πολιτικός επιθανάτιος ρόγχος της Κυβέρνησης Μητσοτάκη, διότι επισφραγίζει την πολιτική της απομόνωση».

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα