“Ας αποφασίσει ο λαός για το όνομα της ΠΓΔΜ”

“Ας αποφασίσει ο λαός για το όνομα της ΠΓΔΜ”
ΑΘΗΝΑ-Βουλή ,συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση Γ. Παπανδρέου (ICON PRESS / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ) Icon

Δυσαρέσκεια για την απόφαση του Δικαστηρίου της Χάγης εκφράζει ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ. Ζητά δημοψήφισμα, για την ονομασία της ΠΓΔΜ, με την προϋπόθεση να μην υπάρχει η λέξη "Μακεδονία"

Τη δυσάρεστη θέση στην οποία υπεισέρχεται η Ελλάδα, μετά την απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης για την άσκηση βέτο στην ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ το 2008, υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης σε ραδιοφωνικό σταθμό.

“Δεν είναι μια ευχάριστη κατάσταση, γιατί μας βρίσκει σε μια οδυνηρή θέση”, επεσήμανε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ κ. Γιώργος Καρατζαφέρης για την απόφαση περί του Σκοπιανού και πρότεινε τη διενέργεια δημοψηφίσματος για να  αποφασίσoυν οι πολίτες για το όνομα της γειτονικής χώρας.

Ο κ. Καρατζαφέρης επέρριψε ευθύνες στα δύο μεγάλα κόμματα, λέγοντας: “Είμαστε σε μια ήττα που οφείλεται σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ” και τόνισε ότι για το θέμα της ονομασίας θα πρέπει “να βρούμε μια λύση που δεν θα προσβάλλει την ιστορία μας”.

Ταυτοχρόνως, τάχθηκε εναντίον μιας σύνθετης ονομασίας και επανέλαβε ότι αν υπάρχει όνομα Μακεδονία για τα Σκόπια, το κόμμα του θα αποχωρήσει από την κυβέρνηση.

Αναφερόμενος στο γεγονός ότι δεν περιελήφθη στο πρόγραμμα των συναντήσεων του Αμερικάνου αντιπροέδρου Τζο Μπάιντεν, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ είπε: “Φρόντισα να βγάλω εαυτόν έξω από το πελατολόγιο. Εγώ δεν πηγαίνω και δεν ήθελα να πάω”.

Ο κ. Καρατζαφέρης προέβλεψε ότι “το παρόν κυβερνητικό σχήμα θα κυβερνήσει για παρά πολύ καιρό”, ακόμη και μετά τις εκλογές, καθώς, όπως επεσήμανε, “δεν θα υπάρχει ούτε αυτοδυναμία ούτε αυτονομία”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα