Αθήνα προς Τσαβούσογλου: “Στην Ελλάδα διαβιοί μόνο μουσουλμανική μειονότητα”

Αθήνα προς Τσαβούσογλου: “Στην Ελλάδα διαβιοί μόνο μουσουλμανική μειονότητα”
Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου AP

Την πρέπουσα απάντηση πήρε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, ο οποίος είχε επιτεθεί στον Προκόπη Παυλόπουλο, κάνοντας μάλιστα λόγο για "τουρκική" μειονότητα στη Δυτική Θράκη

Αυστηρή απάντηση ότι στην Ελλάδα υπάρχει μόνο μια μειονότητα, η μουσουλμανική, δίνουν ελληνικές διπλωματικές πηγές, σχολιάζοντας την αναφορά του υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ενώ παράλληλα υπενθυμίζουν στην Άγκυρα τη Συνθήκη της Λωζάννης.

«Στην Ελλάδα -που είναι όχι μόνο ιστορικό λίκνο της δημοκρατίας αλλά και μια σύγχρονη ευρωπαϊκή δημοκρατική χώρα- διαβιοί με όρους απόλυτης ισονομίας και ισοπολιτείας μια μόνο μειονότητα: η μουσουλμανική» σημειώνεται χαρακτηριστικά. «Αρκεί μια απλή ανάγνωση της Λωζάννης για να το αντιληφθεί κανείς».

Νωρίτερα, με μήνυμα του στο Twitter ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας επιτέθηκε εναντίον του Πρόεδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου.

Ο Τσαβούσογλου ανέφερε πως «ο πρόεδρος μιας χώρας που λέγεται πως είναι η κοιτίδα της δημοκρατίας, τη Μουσουλμανική ‘τουρκική’ μειονότητα την αποκάλεσε ως Ελληνική Μουσουλμανική μειονότητα. Παρά τις τόσες αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Οτιδήποτε και να πείτε, η ‘τουρκική’ μειονότητα της Δυτικής Θράκης ήταν ‘τουρκική’ εδώ και αιώνες και θα παραμείνει Τουρκική».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα