Αβραμόπουλος: Πρώτος στόχος η δημιουργία μίας κοινωνικής Ευρώπης

Αβραμόπουλος: Πρώτος στόχος η δημιουργία μίας κοινωνικής Ευρώπης
Δημήτρης Αβραμόπουλος Eurokinissi

Οι Έλληνες είναι έτοιμοι να ακούσουν αλήθειες, εκτίμησε ο Επίτροπος μιλώντας στο συνέδριο της ΝΔ την οποία όρισε ως: “Μια μεγάλη λαϊκή φιλελεύθερη Παράταξη, με σαφή ευρωπαϊκό προσανατολισμό και εθνική στρατηγική, που δεν θα αφήνει περιθώρια στον λαϊκισμό των άκρων”.

Στην ανάγκη δημιουργίας της κοινωνικής Ευρώπης και στο ρόλο που καλείται να παίξει η Νέα Δημοκρατία ως η “μεγάλη λαϊκή φιλελεύθερη Παράταξη, με σαφή ευρωπαϊκό προσανατολισμό και εθνική στρατηγική, που δεν θα αφήνει περιθώρια στον λαϊκισμό των άκρων”, αναφέρθηκε ο Επίτροπος Δημήτρης Αβραμόπουλος μιλώντας στο 12ο γαλάζιο συνέδριο.

Καλωσόρισε και εκείνος τον υποψήφιο του ΕΛΚ για την Κομισιόν Μάνφρεντ Βέμπερ και του ευχήθηκε να είναι σύντομα στην ηγεσία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, “ώστε να δώσει ώθηση στο ευρωπαϊκό εγχείρημα, ενισχύοντας τους βασικούς όρους και τις αρχές, πάνω στις οποίες στηρίζεται και υπάρχει η Ευρώπη. Αυτές της αλληλεγγύης και της ευθύνης. Αρχές, που οφείλουμε να επαναφέρουμε κυρίως στην ευρωπαϊκή κοινωνική πολιτική, με πρώτο στόχο τη δημιουργία μίας κοινωνικής Ευρώπης.”

Σημείωσε εξάλλου ότι ο Ευρωπαίος πολίτης όλο και περισσότερο γενικεύει πανευρωπαϊκά την αντιπολιτική του διαμαρτυρία, αφού βιώνει δραματικά τις επιπτώσεις από μία οικονομική πολιτική, που μέχρι τώρα δεν είχε στο επίκεντρο τον ίδιο αλλά τους άψυχους αριθμούς.

“Το επισημαίνω αυτό, γιατί από την θέση μου ως Ευρωπαίου Επιτρόπου και για τα κρίσιμα ζητήματα της μετανάστευσης και της εσωτερικής ασφάλειας, είδα τις βασικές αυτές αρχές να αμφισβητούνται. Μαζί με τον Manfred Weber, όλα αυτά τα χρόνια, έχουμε δώσει μάχες για να κρατηθούν ζωντανές” επισήμανε. Ο κ.Αβραμόπουλος χαρακτήρισε τις επόμενες ευρωπαϊκές εκλογές, σταθμό στην ιστορία της Ευρώπης, καθώς όπως είπε μετωπικά συγκρούονται οι δυνάμεις που πιστεύουν σ΄ αυτήν, με τον λαϊκισμό, τον ευρωσκεπτικισμό και τον εθνικισμό.

“Οι ευθύνες μας είναι μεγάλες. Το ευρωπαϊκό οικοδόμημα αντέχει μεν, αλλά κλονίζεται” είπε και πρόσθεσε: “Οι λαϊκιστές ανεύθυνα και αγνοώντας τα μηνύματα της ιστορίας, την οποία, είτε δεν μελέτησαν, είτε την ερμηνεύουν αυθαίρετα, μας οδηγούν πίσω στις σκοτεινές σελίδες της πρόσφατης ευρωπαϊκής ιστορίας.”

Ο Επίτροπος διαφώνησε επίσης με την άποψη ότι οι πολίτες δεν θέλουν να ακούν αλήθειες. Εκτίμησε αντίθετα ότι: “Περισσότερο από ποτέ οι Έλληνες πολίτες είναι πλέον έτοιμοι και να ακούσουν και να μοιραστούν αλήθειες. Και αυτόν τον δρόμο έχει επιλέξει ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Και μαζί του όλοι εμείς.”

Τόνισε εξάλλου ότι: “Το αποκαλούμενο «πολιτικό κόστος» των πολιτικών που υπηρετούν την αλήθεια είναι πολύ λιγότερο από μία κοινωνική κατάρρευση και εθνική καταστροφή που μπορεί να επιφέρει ένα πολιτικό ψέμα.” Επισήμανε επίσης ότι παρά τα όσα έχουν λεχθεί, ο ορίζοντας είναι σκοτεινός και η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών ζει στην αβεβαιότητα, στην ανασφάλεια και στη φτώχεια.

Ζήτησε τέλος: “Να δείξουμε αυτό που είμαστε: Μια μεγάλη λαϊκή φιλελεύθερη Παράταξη, με σαφή ευρωπαϊκό προσανατολισμό και εθνική στρατηγική, που δεν θα αφήνει περιθώρια στον λαϊκισμό των άκρων να καπηλεύονται τον πατριωτισμό των Ελλήνων και τις δημοκρατικές τους ευαισθησίες. Να αποδείξουμε ότι όλοι εμείς, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη μπροστά, μπορούμε να υπερασπισθούμε τα λαϊκά στρώματα και τη μεσαία τάξη με μία εκλογική νίκη, που δεν θα είναι απλά νίκη ενός κόμματος αλλά νίκη ενός ολόκληρου λαού”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα