Αχτσιόγλου: “Να απαντήσουν γιατί δεν θέτουν πλαφόν στα τιμολόγια”

Αχτσιόγλου: “Να απαντήσουν γιατί δεν θέτουν πλαφόν στα τιμολόγια”
Η Έφη Αχτσιόγλου Eurokinissi

Η Εφη Αχτσιόγλου αποδόμησε τα μέτρα της κυβέρνηση από την ακρίβεια τονίζοντας ότι "με την κυβέρνηση Μητσοτάκη έχουμε ένα μείγμα ακραίας ακρίβειας και κατώτατου μισθού καθηλωμένου στο προ του 2010 επίπεδο".

“Η ελληνική κοινωνία περνάει μία δραματική περίοδο ασφυξίας, όπου οι πολίτες δεν μπορούν με τα εισοδήματά τους όχι να βγάλουν τον μήνα αλλά ούτε να πληρώσουν τους λογαριασμούς”, δήλωσε η Έφη Αχτσιόγλου στον “ΑΝΤ1”.

“Η κυβέρνηση έχει μεγάλη ευθύνη γιατί είναι υποχρέωσή της, είναι εσωτερική υπόθεση, να λάβει μέτρα προστασίας της κοινωνίας, αλλά αυτή επιμένει να μην λαμβάνει μέτρα και να επιδοτεί την αισχροκέρδεια ενός καρτέλ που λειτουργεί στην αγορά ενέργειας στην Ελλάδα. Δεν θέτει πλαφόν στα κέρδη των εταιρειών παραγωγών ενέργειας, δεν θέτει πλαφόν στα τιμολόγια ρεύματος και φυσικού αερίου, ώστε να μην επιβαρύνονται οι καταναλωτές και να μην πληρώνει ο κρατικός Προϋπολογισμός τα υπερκέρδη των εταιρειών αυτών”, σημείωσε.

“Με κουπόνι 13 ευρώ για βενζίνη δεν μπορεί να προστατευθεί κανείς αυτή τη στιγμή, ούτε ο πιο ευάλωτος» επισήμανε, υπογραμμίζοντας ότι «αυτά που θα έπρεπε ήδη να έχουν γίνει, τα λέμε από τα τέλη του καλοκαιριού, είναι να μειωθεί ο ειδικός φόρος κατανάλωσης καυσίμων, να μειωθεί ο ΦΠΑ σε είδη πρώτης ανάγκης, να αυξηθεί ο κατώτατος μισθός στα 800 ευρώ”.

Η κυβέρνηση,πρόσθεσε η τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ , “δεν έχει απαντήσει γιατί δεν λαμβάνει αυτά τα μέτρα, γιατί ιδιωτικοποιεί την επικουρική ασφάλιση με κόστος για έναν χρόνο όσο και η μείωση των ειδικών φόρων κατανάλωσης καυσίμων, γιατί δεν μειώνει τον ΦΠΑ στο ψωμί, αλλά μειώνει τους φόρους στη συγκέντρωση κεφαλαίου, στα μερίσματα και σε γονικές παροχές ανώτατων περιουσιών. Δεν είναι ζήτημα δημοσιονομικών περιθωρίων αλλά πολιτικών προτεραιοτήτων”.

Τόνισε, τέλος, ότι “με την κυβέρνηση Μητσοτάκη έχουμε ένα μείγμα ακραίας ακρίβειας και κατώτατου μισθού καθηλωμένου στο προ του 2010 επίπεδο”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα