Αυγενάκης για συγκεντρώσεις κατά της Συμφωνίας: Είμαστε κατά της βίας, υπέρ της ελευθερίας έκφρασης

Αυγενάκης για συγκεντρώσεις κατά της Συμφωνίας: Είμαστε κατά της βίας, υπέρ της ελευθερίας έκφρασης
Ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, Λευτέρης Αυγενάκης Eurokinissi

Ο γραμματέας της ΚΕ της ΝΔ, Λ. Αυγενάκης, μίλησε στον News 24/7 στους 88,6 για τη συμφωνία των Πρεσπών, λέγοντας μεταξύ άλλων: "Το στυλό στο χέρι του κ. Κοτζιά το έδωσε ο κ. Καμμένος στηρίζοντας την κυβέρνηση". ΝΔ: Δεν έχουμε καμία σχέση με τις αντισυγκεντρώσεις της Θεσσαλονίκης.

Εθνικές εκλογές θα γίνουν πριν από τις ευρωεκλογές εκτίμησε o γραμματέας της ΚΕ της ΝΔ Λευτέρης Αυγενάκης μιλώντας στον News 24/7 στους 88,6 και στην εκπομπή “Παιχνίδια εξουσίας” των Βασίλη Σκουρή και Αγγελικής Σπανού.

Διαβεβαίωσε ότι η ΝΔ αν κερδίσει τις εκλογές θα επαναδιαπραγματευτεί τη συμφωνία των Πρεσπών ακόμη και αν έχει κυρωθεί από τη Βουλή, ενώ τόνισε ότι “δεν ποινικοποιούμε τον πατριωτισμό” αναφερόμενος στις αντισυγκεντρώσεις που προγραμματίζονται αύριο στη Θεσσαλονίκη με αφορμή την ομιλία του Α. Τσίπρα στο Παλαί ντε Σπορ.

 Μεταξύ άλλων ο κ. Αυγενάκης είπε τα εξής:

“Μπορούμε να επαναφέρουμε την αισιοδοξία, τη δημιουργικότητα σε όλους τους Έλληνες πολίτες. Έχουμε μια συγκεκριμένη πρόταση που δεν χαϊδεύει αυτιά , με μια συμφωνία αλήθειας και εντιμότητας. Η αίσθησή μας είναι ότι οι εθνικές εκλογές θα προηγηθούν των ευρωεκλογών και των αυτοδιοικητικών εκλογών. Για οικονομικά θέματα κυβερνήσεις δεν έχουν πέσει, για εθνικά θέματα όμως έχουν πέσει. Ο κ. Τσίπρας είπε ναι σ αυτά που είχαν αρνηθεί όλοι οι προηγούμενοι πρωθυπουργοί της χώρας και από τη ΝΔ και από το ΠΑΣΟΚ. Είναι μια κυβέρνηση υπό διάλυση και ένας πρωθυπουργός σε πανικό. Ο κ. Καμμένος είναι ο πλέον αναξιόπιστος πολιτικός μετά τον κ. Τσίπρα. Η ΝΔ δεν καλεί κανέναν κ. Καμμένο να ψηφίσει καμία πρόταση μομφής, καμία επαφή δεν θέλουμε με έναν πολιτικό αρχηγό που δεν έχει καμία σοβαρότητα. Προχθές το βράδυ στη Βουλή είδαμε τον κ. Τσίπρα να αποχωρεί από την αίθουσα όταν ανέβηκε ο κ. Καμμένος στο βήμα. Είναι γλυκιά η καρέκλα. Το στυλό στο χέρι του κ. Κοτζιά το έδωσε ο κ. Καμμένος στηρίζοντας την κυβέρνηση. Ακόμη και αν κυρωθεί η συμφωνία των Πρεσπών από την ελληνική Βουλή θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να ανατρέψουμε τα δυσμενή τετελεσμένα. Όλα από την αρχή έχει πει ο Κυρ. Μητσοτάκης. Οχι, δεν αποθαρρύνουμε όσους θέλουν να διαμαρτυρηθούν αύριο για τη συμφωνία των Πρεσπών (σ.σ με αφορμή την ομιλία του Α. Τσίπρα στο Παλαί ντε Σπορ). Είμαστε κατά της βίας αλλά υπέρ της ελευθερίας έκφρασης, δεν ποινικοποιούμε τον πατριωτισμό, είναι δικαίωμα των πολιτών να εκφράσουν τη διαφωνία τους, ο κ. Τσίπρας δεν το θέλει γιατί δεν μπορεί πια να κυκλοφορήσει στο δρόμο. Δεν αντέχουμε άλλο αριστερό ηθικό πλεονέκτημα. Καμία σκανδαλώδης υπόθεση δεν θα μείνει στο συρτάρι και περιμένουμε τις απαντήσεις της κυβέρνησης για το σκάνδαλο της ΔΕΠΑ”.

Η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ:

“Η μεν ΝΔ Θεσσαλονίκης κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ για τη διοργάνωση της αυριανής πολιτικής συγκέντρωσης με ομιλητή τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, ο δε γραμματέας της ΝΔ Λ. Αυγενάκης στηρίζει απροκάλυπτα τις αντισυγκεντρώσεις εθνικιστικών στοιχείων, με σημερινές του δηλώσεις στον ραδιοσταθμό 24/7. Ο κ. Αυγενάκης γνωρίζει πολύ καλά τη διαφορά μεταξύ του δημοκρατικού δικαιώματος της διαδήλωσης και των αντισυγκεντρώσεων εναντίον εκδηλώσεων πολιτικού φορέα. Οι αντισυγκεντρώσεις συνιστούν μια αντιδημοκρατική και φασιστική πρακτική, από την οποία η ΝΔ θα έπρεπε να παίρνει αποστάσεις, και όχι να τις αγκαλιάζει.  Αυτά, βέβαια, είναι ψιλά γράμματα για τον κ. Μητσοτάκη, που αντί να απομονώσει τα ακροδεξιά στοιχεία μέσα στη ΝΔ, τους έχει παραδώσει και τα κλειδιά του κόμματος”.

ΝΔ: Δεν έχουμε καμία σχέση με τις αντισυγκεντρώσεις της Θεσσαλονίκης

Ανακοίνωση -απάντηση στον ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε το γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, αδειάζοντας παράλληλα τον Λευτέρη Αυγενάκη. Ειδικότερα η ΝΔ σημειώνει ότι  “η Νέα Δημοκρατία δεν έχει καμία σχέση με τις αντισυγκεντρώσεις της Θεσσαλονίκης. Η Νέα Δημοκρατία από αύριο θα βρίσκεται στο Συνέδριό της στην Αθήνα και μαζί της θα είναι και το Ε.Λ.Κ.” και προσθέτει : “Το κόμμα που ανέβηκε στην εξουσία με ύβρεις, συκοφαντίες, αντισυγκεντρώσεις και υποθάλποντας τη βία κατά των πολιτικών του αντιπάλων, έχει το θράσος να διαμαρτύρεται. 
Ο κ. Τσίπρας ας κάνει ό,τι θέλει, όπου θέλει. Του ευχόμαστε αυτή τη φορά να έχει γύρω του περισσότερους ακροατές παρά αστυνομικούς”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα