Αυστηρό μήνυμα Παυλόπουλου στα Τίρανα για τους Τσάμηδες

Αυστηρό μήνυμα Παυλόπουλου στα Τίρανα για τους Τσάμηδες
Προκόπης Παυλόπουλος Eurokinissi

…Αλλά και στα Σκόπια για την πλήρη εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών. Τι θα πει ο Προκόπης Παυλόπουλος στην Κόνιτσα, που επισκέπτεται σήμερα.

Αυστηρά μηνύματα προς τα Τίρανα και τα Σκόπια, αλλά και στην Άγκυρα για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, αναμένεται να αποστείλει από την ακριτική Κόνιτσα που επισκέπτεται σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.

Ο Πρ. Παυλόπουλος πρόκειται να είναι ιδιαίτερα αυστηρός για το θέμα των Τσάμηδων. Αφού προειδοποιήσει ότι δεν μπορεί η Αλβανία να προσδοκά θετική εξέλιξη στην ευρωπαϊκή της προοπτική εφόσον συνεχίζει να παραβιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα, το δικαίωμα της ζωής (σαφής αναφορά στον θάνατο Κοτσίφα) και της περιουσίας των κατοίκων της ελληνικής μειονότητας, θα είναι σαφής: δεν θα υπάρχει ευρωπαϊκή προοπτική για την Αλβανία, όσο αυτή αναγνωρίζει δικαιώματα στους συνεργάτες των Ναζί, τους Τσάμηδες.

Ταυτόχρονα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα τονίσει πως η πορεία των Σκοπίων προς την Ευρωπαϊκή Ένωση εξαρτάται από την ακριβή εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών, ώστε να μην υπάρχει κανένας αλυτρωτισμός. Πολύ περισσότερο που, όπως θα επισημάνει, η Συμφωνία των Πρεσπών είναι πλέον μέρος του Διεθνούς Δικαίου.

Ο Προκόπης Παυλόπουλος, επίσης, θα αναφερθεί λεπτομερώς και στην πορεία των ελληνοτουρκικών σχέσεων.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα