Μπακογιάννη για Κουφοντίνα: Κανείς δεν τον θέλει νεκρό

Μπακογιάννη για Κουφοντίνα: Κανείς δεν τον θέλει νεκρό
Ντόρα Μπακογιάννη. Eurokinissi

"Κανείς δεν θέλει τον Κουφοντίνα νεκρό" δήλωσε η Ντόρα Μπακογιάννη και απαντώντας στην Ιω. Κούρτοβικ, είπε πως μετά την απόφαση της Δικαιοσύνης, είναι δολοφόνος 11 ανθρώπων. Πώς σχολίασε όσα ανέφερε ο Θοδωρής Δρίτσας.

“Κανείς δε θέλει τον Κουφοντίνα νεκρό. Οι νόμοι ισχύουν για όλους” είπε η Ντόρα Μπακογιάννη. Σε συνέντευξή της στον ΣΚΑΙ, η βουλευτής της ΝΔ μιλώντσς για τη δήλωση της συνηγόρου του Δημήτρη Κουφοντίνα, Ιωάννας Κούρτοβικ, οτι οι συγγενείς των θυμάτων δεν πρέπει να τον αποκαλούν “δολοφόνο” αλλά “κρατούμενο” είπε: “Θα ήταν λάθος να τον ονομάσω δολοφόνο όσο ήταν υπόδικος. Σήμερα με απόφαση της Δικαιοσύνης ο Κουφοντίνας είναι δολοφόνος 11 ανθρώπων, και οι συγγενείς των θυμάτων θα συνεχίσουν να τον λένε δολοφόνο. Αντιλαμβάνομαι ότι δεν του αρέσει να τον λένε δολοφόνο, αυτό έπρεπε να το σκεφθεί πριν σηκώσει το 45αρι και σκοτώσει 11 ανθρώπους”.

Αναφερόμενη στις δηλώσεις του Θοδωρή Δρίτσα η Ντόρα Μπακογιάννη σημείωσε οτι “την ώρα που ο ελληνικός λαός αντιμετωπίζει την πανδημία και αγωνιά για το οικονομικό του αύριο, τις τελευταίες 20 μέρες ο δημόσιος διάλογος επικεντρώνεται στο θέμα Κουφοντίνα. Είχα αποφασίσει να μην παρέμβω, αρνήθηκα και για λόγους αυτοπροστασίας διοτι είναι πολύ δύσκολος αυτός ο διάλογος, και γιατί δεν ήθελα με κανένα τρόπο να παρέμβω για να μη δοθούν λανθασμένα μηνύματα, αλλά αποφάσισα να παρέμβω γιατί ο κ. Δρίτσας κατάφερε σε συνέντευξη 20 λεπτών να συμπυκνώσει όλα τα μηνύματα την πολιτική ανοχής προς την τρομοκρατία. Δηλαδή κατάφερε να πει όλα αυτά που κράτησαν ζωντανή την τρομοκρατία στην Ελλάδα”.

“Ο κ. Δρίτσας χρωμάτισε όπως και οι τρομοκράτες τα θύματα τους, ‘ήταν δεξιοί, βέβαια ο Μπακογιάννης δεν ήταν δεξιός’… Δηλαδή τι θέλει να πει ο κ. Δρίτσας ότι οι άλλοι που ήταν δεξιοί μπορούσαν να πεθάνουν; Ο Αξαρλιάν 20 ετών, τι ήταν; Έχει κανένα φάκελο κανείς για να ξέρει τα πολιτικά του πιστεύω; Όταν οι τρομοκράτες δολοφονούσαν τα θύματά τούς κολλάγανε ταμπέλα. Και συνεχίζεται αυτή η λογική σήμερα”.

“Λέει ο κ. Δρίτσας ότι δεν τρομοκρατήθηκε κανείς από τη 17Ν. Προσθέτει οτι ‘τρομοκρατούσαν οι πολιτικές’. Τι σημαίνει ότι τις πολιτικές ασκούσε το κράτος. Άρα τρομοκρατούσε το κράτος. Τον Χρήστο Μάτη τον σκότωσαν επειδή φορούσε τη στολή του Ελληνα αστυνομικού και το εθνόσημο. Δηλαδή βλέπανε μπροστά τους το κράτος. Κι έρχεται ο κ. Δρίτσας και λέει ‘τρομοκρατούσαν οι πολιτικές’… Μα αυτό ακριβώς το επιχείρημα κράτησε ζωντανή την τρομοκρατία”, συμπλήρωσε.

“Κατηγόρησα τον ΣΥΡΙΖΑ γιατί επέτρεψε στη νεολαία του να στοιχηθεί πίσω από ένα πανό που έγραφε ‘γεννήθηκα 17 Νοέμβρη’ τι θα πει αυτό για παιδιά 20 ετών; Γιατί δεν ακολούθησαν την πάγια πολιτική του ΚΚΕ, για ξεχωριστή πορεία με δικά τους συνθήματα και όχι με το σύνθημα “η πλατεία Συντάγματος θα γίνει Κουφοντίνα ” είπε μεταξύ αλλων.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα