Μπαράν Μπουρχάν: Ομόφωνη εισήγηση για άρση ασυλίας του από την Επιτροπή Δεοντολογίας

Διαβάζεται σε 3'
Ο Μπαράν Μπουρχάν
Ο Μπαράν Μπουρχάν INTIME

Ομόφωνη πρόταση των μελών της Επιτροπής Δεοντολογίας στην Ολομέλεια της Βουλής για άρση της ασυλίας του Μπαράν Μπουρχάν

Ομόφωνα τα μέλη της Επιτροπής Δεοντολογίας της Βουλής αποφάσισαν να εισηγηθούν προς στην Ολομέλεια της Βουλής την άρση ασυλίας του βουλευτή Ξάνθης, Μπαράν Μπουρχάν, η υπόθεση του οποίου αφορά παράνομη συνταγογράφηση.

Ο κ. Μπουρχάν παρουσιάστηκε στην Επιτροπή και έδωσε διευκρινήσεις για την υπόθεση του ζητώντας και ο ίδιος την άρση ασυλίας του. Σημειώνεται ότι ο κ. Μπουρχάν που εκλέχτηκε με το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, χθες, μόλις έγινε γνωστό ότι ελέγχεται από τη δικαιοσύνη, με απόφαση του προέδρου του κόμματος Νίκου Ανδρουλάκη, τέθηκε εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας μέχρι να διαλευκανθεί πλήρως δικαστικά η υπόθεση του.

“Αθώος” δηλώνει ο Μπουρχάν Μπαράν

«Προσήλθα σήμερα στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής προκειμένου να ζητήσω την άρση ασυλίας μου για τη διαλεύκανση προσωπικής δικαστικής μου υποθέσεως η οποία εκκρεμεί εις βάρος μου και για την οποία έχω δηλώσει απερίφραστα ότι είμαι αθώος. Δεν κρύφτηκα, δεν κρύβομαι και ούτε πρόκειται να κρυφτώ ποτέ, πίσω από ασυλίες και διαδικασίες. Μοναδικός μου γνώμονας είναι να αποδείξω καθ’ ολοκληρίαν την αθωότητά μου ενώπιον της Ελληνικής Δικαιοσύνης όπως κάθε Έλληνας πολίτης, έχοντας απόλυτη εμπιστοσύνη στις Δικαστικές Αρχές», ανέφερε ο βουλευτής Ξάνθης σε δήλωσή του.

Ο κ. Μπαράν σημείωσε ότι «όσοι επενδύουν πολιτικά εναντίον εμού και του κόμματός μου με αφορμή αυτή την υπόθεση θέλοντας να εκμεταλλευτούν το συγκεκριμένο γεγονός, θα διαψευσθούν πανηγυρικά».

Δήλωσε ότι θα συνεχίσει να μάχεται με τις ίδιες αρχές και αξίες για το καλό της κοινωνίας και «δη των πολιτών της Ξάνθης που με εμπιστευτήκαν με την ψήφο τους».

Το σχόλιο της ΝΔ

«Ο κ. Ανδρουλάκης διέγραψε χθες τον βουλευτή του κόμματός του Μπαράν Μπουχράν. Στην ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ αναφέρεται πως αυτό έγινε μόλις ενημερώθηκαν για την υπόθεσή του από την Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής, που σήμερα εισηγήθηκε την άρση της ασυλίας του. Αλήθεια, ο κ. Ανδρουλάκης δεν είχε ιδέα μέχρι χθες για τις δικαστικές περιπέτειες του βουλευτή του; Όταν το ΠΑΣΟΚ τον κατέβαζε βουλευτή το 2019 και ο ίδιος το 2023 δεν ήξερε ότι ο κ. Μπουχράν είχε σοβαρή νομική εμπλοκή και ότι σύμφωνα με πληροφορίες ήταν υπόδικος; Δεν ήξερε τίποτα για την κακουργηματική δίωξη που έχει εις βάρος του ο βουλευτής του εδώ και χρόνια; Τόσο καλά γνωρίζει τους βουλευτές του ο κ. Ανδρουλάκης; Τόσο πολύ τους “ταράζει στη νομιμότητα”. Σε κάθε περίπτωση, με υπόδικους βουλευτές που είναι ελεύθεροι με εγγύηση, χωρίς να έχει ιδέα, όπως διατείνεται, μάλλον δεν είναι και ο πιο κατάλληλος για να κουνάει τη σημαία του κράτους δικαίου!» αναφέρει σε σχόλιό του το Γραφείο Τύπου της ΝΔ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα