“Χ” από Χατζηδάκη σε αντάρτικα: Δε θα πάω σε καμία συγκέντρωση υποψήφιου δημάρχου

“Χ” από Χατζηδάκη σε αντάρτικα: Δε θα πάω σε καμία συγκέντρωση υποψήφιου δημάρχου
Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Κωστής Χατζηδάκης Eurokinissi

Γιατι ο αντιπρόεδρος της ΝΔ ανακοινωσε μέσω facebook ότι δε θα παρευρευθεί σε καμία συγκέντρωση, κανενός δημοτικού ψηφοδελτίου στην εκλογική του περιφέρεια.

Την απόφαση του να μη δώσει το παρόν σε καμία συγκέντρωση υποψήφιου δημάρχου, δημοτικής παράταξης, ή δημοτικού συμβουλίου στην εκλογική του περιφέρεια ανακοίνωσε μέσω facebook ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κωστής Χατζηδάκης.

Και αυτό καθώς όπως πληροφορείται το News 24/7, σχεδόν σε όλους τους δήμους που υπάγονται στην Β Αθηνών και βεβαίως και στους δήμους των Βορείων Προαστίων (όπου αναμένεται να πολιτευθεί τώρα που “σπάει” η Β Αθηνών ο κ.Χατζηδάκης), υπάρχουν περισσότεροι του ενός υποψήφιοι, συχνά τρεις ή και περισσότεροι. Διότι η απλή αναλογική ευνοεί τα αντάρτικα και η ΝΔ διαθέτει πλήθος στελεχών στην τοπική αυτοδιοίκηση σε αντίθεση με κόμματα όπως ο ΣΥΡΙΖΑ.

“Μεγάλο το ενδιαφέρον για τις δημοτικές εκλογές στην περιφέρειά μου. Πολλοί υποψήφιοι και συνδυασμοί. Πλέον του ενός τα ψηφοδέλτια με συμμετοχή στελεχών της Νέας Δημοκρατίας σε αρκετούς δήμους. Είτε θεωρηθεί στοιχείο ζωντάνιας είτε όχι, αυτή είναι η πραγματικότητα. Γι’ αυτό λοιπόν αποφάσισα από τώρα, προτού ξεκινήσουν οι εκδηλώσεις των υποψηφίων, να μην παρευρεθώ σε καμία συγκέντρωση, κανενός δημοτικού ψηφοδελτίου στην εκλογική μου περιφέρεια” έγραψε ο κ.Χατζηδάκης.

Αιτιολόγησε την απόφαση του ως εξής:

“Γιατί; Πρώτον, διότι οι δημότες δεν περιμένουν εμένα για να επιλέξουν. Δεύτερον, διότι η παρουσία μου στη συγκέντρωση ενός συνδυασμού, μπορεί να ερμηνευθεί αρνητικά από στελέχη του κόμματος που συμμετέχουν σε έναν άλλον. Τρίτον, διότι η κομματική μου διαδρομή μού επιβάλλει να είμαι διπλά προσεκτικός, ειδικά σ’ αυτήν την ευαίσθητη για την παράταξη εποχή. Και τέταρτον, διότι θέλω να παίξω με ανοιχτά χαρτιά. Έντιμα και ειλικρινά!”

Και κατέληξε:

“Ενδεχομένως, σ’ ορισμένους φίλους να φανεί παράξενη αυτή η τοποθέτηση. Είναι, όμως, πιστεύω, η σωστότερη για την παράταξη στο σημερινό σκηνικό, αλλά και αυτή που ταιριάζει περισσότερο στον χαρακτήρα μου.

Δεν ξεχνάω φυσικά, όλους όσους με έχουν στηρίξει διαχρονικά. Τους θυμάμαι και τους είμαι ευγνώμων. Αυτή μου η απόφαση, όμως, υπηρετεί καλύτερα και τους ίδιους. Οι Νεοδημοκράτες και πρωτίστως οι προσωπικοί μου φίλοι, δεν με θυμούνται ούτε με στηρίζουν ως πρωταγωνιστή εσωκομματικών ανταγωνισμών. Έχω τις θέσεις μου φυσικά, αλλά προσπαθώ πάντοτε να τις υπηρετώ με μετριοπάθεια και αξιοπρέπεια όντας ανοιχτός στις αντίθετες απόψεις και σε κάθε πολίτη, ανεξαρτήτως κομματικών εντάξεων.”

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα