Χαρίτσης: Γενικευμένο μπάχαλο στο προσφυγικό από τη ΝΔ

Πρόσφυγες στη Μόρια.
Πρόσφυγες στη Μόρια. AP

Εθνολαϊκισμό που στιγματίζει τη χώρα καταλογίζει στον Κυριάκο Μητσοτάκη ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει πως ο πρωθυπουργός είναι όμηρος της ακροδεξιάς ρητορητικής που ο ίδιος εξέθρεψε.

Να δώσει εξηγήσεις γιατί «τους τελευταίους τρεις μήνες ο πληθυσμός στους προσφυγικούς καταυλισμούς έχει τριπλασιαστεί» κάλεσε την κυβέρνηση ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης.

«Ο κ. Μητσοτάκης ως αντιπολίτευση έλεγε πως ο ΣΥΡΙΖΑ προσκαλεί τους πρόσφυγες στην Ελλάδα και δεν φυλάσσει τα θαλάσσια σύνορα», καθώς και πως είναι «η διαχειριστική ανεπάρκεια της κυβέρνησής του που επιδεινώνει την κατάσταση», σημειώνει ο κ. Χαρίτσης σε ανακοίνωσή του και προσθέτει: «Δυστυχώς για τον κ. Μητσοτάκη, όταν είσαι κυβέρνηση, κρίνεσαι εκ του αποτελέσματος. Και το μόνο αποτέλεσμα που έχουμε δει μέχρι σήμερα από τη ΝΔ είναι ένα γενικευμένο μπάχαλο».

ADVERTISING

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της δήλωσης του κ. Χαρίτση:

«Ο κ. Μητσοτάκης ως αντιπολίτευση έλεγε πως ο ΣΥΡΙΖΑ προσκαλεί τους πρόσφυγες στην Ελλάδα και δεν φυλάσσει τα θαλάσσια σύνορα. Σήμερα οφείλει να εξηγήσει γιατί τους τελευταίους τρεις μήνες, επί κυβέρνησης ΝΔ, ο πληθυσμός στους προσφυγικούς καταυλισμούς έχει τριπλασιαστεί. Ο κ. Μητσοτάκης είναι όμηρος, από τη μια της ακροδεξιάς ρητορικής την οποία ο ίδιος εξέθρεψε και από την άλλη της απτής πραγματικότητας που τον υπερβαίνει.

Ο εθνολαϊκισμός του -είναι πλέον σαφές- στιγματίζει τη χώρα, καθώς την κατατάσσει μεταξύ των χωρών που δεν σέβονται τα ανθρώπινα δικαιώματα. Ταυτόχρονα, η διαχειριστική ανεπάρκεια της κυβέρνησής του επιδεινώνει την κατάσταση. Και δυστυχώς για τον κ. Μητσοτάκη, όταν είσαι κυβέρνηση, κρίνεσαι εκ του αποτελέσματος. Και το μόνο αποτέλεσμα που έχουμε δει μέχρι σήμερα από τη ΝΔ είναι ένα γενικευμένο μπάχαλο».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Μεταναστευτικό, Χαρίτσης, Κυριάκος Μητσοτάκης
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ιστιοφόρο με 60 μετανάστες και πρόσφυγες εντοπίστηκε ανοιχτά της Μεσσηνίας

Μητσοτάκης: 20.000 πρόσφυγες σε δέκα περιφέρειες, κλειστά προαναχωρησιακά κέντρα

SHARE:

24Media Network