Χαρίτσης για Μητσοτάκη: Θα μπορούσε να είναι ανακοίνωση του ΣΕΒ

Ο Αλέξης Χαρίτσης στη Βουλή
Ο Αλέξης Χαρίτσης στη Βουλή EUROKINISSI

Σκληρή δήλωση από τον Αλέξη Χαρίτση στο σχόλιο του Κυριάκου Μητσοτάκη για την απεργία. "Οι μειώσεις στους μισθούς των εργαζομένων δεν αφορούν τους πολλούς;" αναφέρει ο εκπρόσωπος Τύπου.

Για αλαζονεία και αυταρχισμό κατηγορεί ο Αλέξης Χαρίτσης τον πρωθυπουργό με αφορμή το σχόλιο που έκανε για την 24ωρη απεργία. Όπως σημειώνει χαρακτηριστικά, η δήλωση του κ. Μητσοτάκη θα μπορούσε να είναι "ανακοίνωση του ΣΕΒ", ενώ διερωτάται "Οι μειώσεις στους μισθούς των εργαζομένων που φέρνουν όλες αυτές οι ρυθμίσεις δεν αφορούν τους πολλούς κατά τον κ. Μητσοτάκη;".

"Ο κ. Μητσοτάκης δεν εξυπηρετεί τους πολλούς, εξυπηρετεί τους ελάχιστους. Τα εκατομμύρια των εργαζομένων που πλήττονται, ανεξάρτητα από το αν συμμετέχουν ή όχι στις απεργιακές κινητοποιήσεις, ανεξάρτητα από το αν εμπιστεύονται ή όχι τις συνδικαλιστικές ηγεσίες, καταλαβαίνουν πλέον πολύ καλά ποια είναι η «κανονικότητα» του κ. Μητσοτάκη. Αυτή του ΔΝΤ" καταλήγει ο κ. Χαρίτσης:

ADVERTISING

Αναλυτικά η δήλωσή του:

"Θα μπορούσε να είναι ανακοίνωση του ΣΕΒ.

Όμως είναι δήλωση του κ. Μητσοτάκη, του πρώτου Πρωθυπουργού της χώρας που απροκάλυπτα εναντιώνεται στο συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα στην απεργία. Με αλαζονεία και αυταρχισμό.

Την ώρα που καταργεί τις συλλογικές διαπραγματεύσεις, ακυρώνει το δικαίωμα μονομερούς προσφυγής των εργαζομένων στη διαιτησία, καταργεί την αιτιολόγηση των απολύσεων από τους εργοδότες και ακυρώνει την προβλεπόμενη από την προηγούμενη κυβέρνηση περαιτέρω αύξηση του κατώτατου μισθού κατά 7,5% για τα επόμενα δύο χρόνια, έχει το θράσος να εμφανίζεται ως υπερασπιστής των πολλών.

Οι μειώσεις στους μισθούς των εργαζομένων που φέρνουν όλες αυτές οι ρυθμίσεις δεν αφορούν τους πολλούς κατά τον κ. Μητσοτάκη;

Ο κ. Μητσοτάκης δεν εξυπηρετεί τους πολλούς, εξυπηρετεί τους ελάχιστους. Τα εκατομμύρια των εργαζομένων που πλήττονται, ανεξάρτητα από το αν συμμετέχουν ή όχι στις απεργιακές κινητοποιήσεις, ανεξάρτητα από το αν εμπιστεύονται ή όχι τις συνδικαλιστικές ηγεσίες, καταλαβαίνουν πλέον πολύ καλά ποια είναι η «κανονικότητα» του κ. Μητσοτάκη. Αυτή του ΔΝΤ".

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Χαρίτσης
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Μητσοτάκης: Απεργούν οι λίγοι και ταλαιπωρούνται οι πολλοί

Απάντηση ΚΙΝΑΛ σε Μητσοτάκη: "Με την πολιτική που προωθείτε στα εργασιακά, την πληρώνουν οι πολλοί"

SHARE:

24Media Network