Χαρίτσης: Η εικόνα της ελληνικής οικονομίας διεθνώς έχει αλλάξει άρδην

Χαρίτσης: Η εικόνα της ελληνικής οικονομίας διεθνώς έχει αλλάξει άρδην
Στιγμιότυπο από την συνέντευξη τύπου που έδωσαν σήμερα ο Υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης (Α) και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και ανάπτυξης Αλέξανδρος Χαρίτσης (Δ) για τα χρηματοδοτικά εργαλεία γα την τοπική αυτοδιοίκηση,Δευτέρα 27 Νοεμβρίου 2017 (EUROKINISSI/Τατιάνα Μπόλαρη) eurokinissi

Με αφορμή την τρίτη συνεχόμενη πρωτιά της χώρας σε απορρόφηση κονδυλίων ΕΣΠΑ ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών μίλησε για την ανάγκη της ελληνικής οικονομίας για επενδύσεις

«Η επιτυχία, για 3η συνεχόμενη χρονιά, της πρωτιάς στην απορρόφηση των ευρωπαϊκών κονδυλίων είναι πολύ σημαντική, ειδικά στις σημερινές συνθήκες που η ελληνική οικονομία έχει μεγάλη ανάγκη για επενδύσεις».

Αυτό υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξης Χαρίτσης, σε συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ.

Ο κ. Χαρίτσης σημείωσε ακόμη: «Όλοι αντιλαμβανόμαστε, νομίζω, ότι είναι πολύ σημαντικό να φαίνεται και να ακούγεται σε ευρωπαϊκό επίπεδο αυτή η επιτυχία. Ενισχύει την εμπιστοσύνη διεθνώς στις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας. Σε συνδυασμό μάλιστα με τις επιπλέον χρηματοδοτήσεις που εξασφαλίσαμε μέσα από τη στρατηγική συμμαχία με την ΕΤΕπ, η εικόνα της ελληνικής οικονομίας διεθνώς έχει όχι απλώς αποκατασταθεί, έχει αλλάξει άρδην».

Αυτό όμως δεν είναι μόνο εικόνα ή νούμερα, συνέχισε ο ίδιος, είναι περισσότερα παιδιά στους παιδικούς σταθμούς, είναι καθηγητές στα σχολεία, είναι νέες μονάδες πρωτοβάθμιας υγείας, είναι πολύ σημαντικά έργα υποδομών σε όλη τη χώρα που θα έπρεπε να έχουν γίνει εδώ και δεκαετίες: π.χ. ύδρευση Ηρακλείου, βιολογικός Ιωαννίνων, ύδρευση Κέρκυρας, δεκάδες έργα αφαλατώσεων στα νησιά κ.λπ. και είναι βεβαίως νέες θέσεις εργασίας, στήριξη νέων και υφιστάμενων μικρομεσαίων επιχειρήσεων, ενίσχυση των εξαγωγών και επιπλέον είναι στοχευμένα προγράμματα που έχουν αποσπάσει πολύ θετικά σχόλια από τους παραγωγικούς φορείς».

Αυτό μας φέρνει στη δεύτερη, εξίσου σημαντική, συζήτηση, είπε ο κ. Χαρίτσης και εξήγησε ότι το σημαντικό της πρωτιάς στην απορρόφηση δεν είναι «για τους πίνακες και τους δείκτες».

«Μας ενδιαφέρει», όπως είπε, η αξιοποίηση όλων των διαθέσιμων χρηματοδοτήσεων για την αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου, γιατί είναι κυρίως αυτό που χρεοκόπησε το 2010.

ΠΗΓΗ ΕΡΤ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα